Makreltur

Makreltur med M/S Signe fra Grenaa

Der var booket 8 pladser på det gode skib Signe, men kun 4 saltvandsfiskere ville med ud at fange makreller. Pia havde fået en gæst med og skipper havde fået ”solgt” de sidste 3 pladser, så foreningen slap for at betale for de ikke besatte pladser.

Vel ankommet til Grenaa fik vi grejet læsset over på skibet og herefter gik turen, traditionen tro, til Havnebageren efter morgenmad. Klokken syv lagde vi fra land og efter en lang sejltur på halvanden time startede vi fiskeriet.

Vejret viste sig fra en nogenlunde god side. Vi fik et par gedigne byger under sejladsen, men det holdt næsten tørt fra vi startede med at fiske. Vinden var heller ikke til gene for fiskeriet. Pia vandt en aktie i Fjumrebrættet. Hun havde glemt sine pirke og måtte låne sig frem.

Der blev fanget jævnt med makreller hele dagen. Ud over makreller blev der fanget 5 pæne torsk på mellem et og 2 kilo. Der blev også fanget mørksej, hvilling, grå og rød knurhane og selvfølgelig fjæsinger.

En optælling af fangsten viste at der ar bragt 63 makreller med hjem og det var pæne makreller. Dagens største blev fanget af Pia Mogensen og målte 40,0 cm. andenpladsen gik til Jørn Wulff med en ditto på 38,0 cm. Børge Riis tog sig af tredjepladsen med en makrel på 36,0 cm., mens Jørn Wulff tog sig af fjerdepladsen med en makrel på 35,0 cm. Pia Mogensen løb med femte-og sjettepladsen med makreller på henholdsvis 34,5 og 34,0 cm. Så årets makreltur var en af de bedre.

Referent: Jørn Wulff