Aftentur til kysten

Aftentur til kysten

5 saltvandsfiskere havde valgt at bruge lørdag aften til en fisketur til kysten. 4 af dem kørte fra Silkeborg kl. 15.00. turleder Jørgen Pedersen var i sommerhus på Djursland og stødte til de 4 andre ved den valgte fiskeplads Esby Strand.

Der blev rigget til og ret hurtigt fangede Torben Sørensen en hornfisk. Herefter var der i lang tid intet at mærke på endegrejet. Pia Mogensen skiftede til fladfiskegrej og forsøgte om der skulle være nogle fladfisk i bidehumør. Det var ikke tilfældet. Til gengæld fangede hun en hornfisk, som åbenbart troede den var en fladfisk.
Ingen havørreder var der nok af. Til trøst for manglende fiskelykke serverede turlederen grillpølser med tilbehør som blev indtaget i læ for blæsten ved Esby Bådelaugs mødeplads
Lidt i klokken 23.00 havde man fået nok og der blev foretaget indmåling af de to hornfisk. Pia tog førstepladsen og de 8 KM point, da hendes hornfisk ramte 68,0 cm. Torbens hornfisk var lidt mindre nemlig 62,5 cm. Herefter blev der blev pakket sammen og turen gik tilbage til Silkeborg.

Referent: Jørn Wulff

Km stilling 2019

Stilling klubmesterskab 2019
Den 4. juni 2019
NAVN POINT
1 Kim Herholt 34
2 Brian Jensen 31
3 Torben Kristensen 10
4 Børge Riis 9
4 Kaj Hansen 9
5 Jørgen Lorenzen 8
6 Torben Sørensen 3
7 Pia Mogensen 1
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25

Hornfisketur

Hornfisketur

De 7 saltvandsfiskere der havde meldt sig til årets hornfisketur, kikkede noget bekymret op på himlen da de mødte frem på mødestedet. Vedvarende regn og blæst er ikke optimalt fiskevejr til hornfisk. Efter at have samlet den 8. deltager op i Galten blev kursen sat mod Fornæs Fyr. Fremme ved fyret måtte man konstatere, at her var forholdende ikke fiskbare.
Efter lidt konference og kik på kort og vindretning var der enighed om at der måtte være læ ved Sangstrup Klint, så man blev enige om at køre dertil. Her var der fralandsvind og rimelig læ for vinden. Der blev rigget til og fiskeriet gik i gang. Børge startede med straks at hive en hornfisk på land, men herefter gik fiskeriet i stå og der blev over dagen kun sporadisk fanget hornfisk. Regnen holdt heldigvis op og vejret blev hærdeligt. Ved indvejningen kunne det konstateres, at der var blevet landet 16 hornfisk. Pia havde skiftet til fladfiskegrej og havde fanget 2 fine skrubber på ca. 34 -35 cm.
Målebåndet kom frem og viste at Kaj Hansen var tilbage på tronen som foreningens hornfiske konge. Han havde fanget dagens største hornfisk på 71,2 cm. Og erobrede dermed hornfiskepokalen tilbage. Brian Jensen kom dog lige efter på andenpladsen med en fisk på 70,5 cm.
Tredjepladsen tog han sig også af med en hornfisk på 69,7 cm. Fjerde og femte pladsen gik til Kim Herholt med hornfisk på henholdsvis 67,3 og 67,0 cm, mens Kaj tog af det sidste
KM-point en fisk på 65,6 cm.
Som traditionen sig byder sluttede dagen af med amerikansk lotteri og lidt hyggesnak inden turen gik tilbage til Silkeborg.

Referent: Jørn Wulff