Bornholm 2017

Bornholm 2017

Endelig kom dagen til den årlige Bornholmertur. 6 saltvandsfiskere var tilmeldt

3 saltvandsfiskere drog fra Silkeborg midt om natten til torsdag den 16. marts og mødtes i Horsens med de 3 andre, der kom fra Århus og turen gik mod Ystad. Sejlturen forløb planmæssigt og efter diverse indkøb og ankomst til sommerhuset, fik vi den obligatorisk frokost inden fiskeriet kunne begynde. Turen gik til Sommer Odde på det sydlige Bornholm. Der var temmelig store bølger og vi kunne se nogle andre fiskere, som stod og hoppede i bølgerne. De havde fanget et par fisk, men fortrak, da en af dem havde fået vand i bukserne. Vi prøvede at forcere bølgerne og det lykkedes Kim Herholdt at fange en havørred på 48 cm. Han havde kroget den så dybt at han tog den med. Vi opgav derefter at fiske mere her, da bølgerne efterhånden var for voldsomme. Derefter tog vi videre til Snogebæk, hvor revet var helt tør for mennesker og fisk. Her fiskede vi indtil det var tid for tilberedning af aftensmad. Vi fik Kims mørbradgryde med ris.

Fredag.

Øv stadig væk vinden fra vest. Var lige nede og kigge ved Sommer Odden- duede ikke. Så vi fortsatte til Salene Bugt ved Gudhjem, hvor Kim fangede en havørred på 61, cm med krog og farvet, blev forsigtigt genudsat. De øvrige mærkede ingenting og vi kørte hjem og spiste frokost. Om eftermiddagen kørte vi til Snogebæk, men der var for mange mennesker og vi kørte derfor op til Balka resten af eftermiddagen uden at mærke noget og kørte derfor tidligt hjem. Her nød vi Torbens kalvecuvette med flødekartofler.

Lørdag

Stadigvæk blæsevejr fra vest. Turlederens bil kørte til Grisby. Her var der ingen fisk , og vi flyttede til Lissted. øv heller ingen fisk her – videre til Bådsted- stadig ingen fisk. Vi sluttede formiddagens af i Sandvig.

Den anden bil kørte til Hasle og fiskede bag fiskeboligerne. De fortsatte til Sandvig. Her var stenene smurt i brun sæbe og Lars falder og slår stangen mod en sten uden at den brækker, men efter en 5-6 kast brækker hans stang.

Efter frokost vælger turlederens bil til Snogebæk og her fiskede vi resten af dagen uden at mærke noget. Den anden bil startede ude ved Broens odde, men endte også i Snogebæk. Heller ikke de havde mærket noget. Hjem til Pers Koteletter i fad med ris og et par glas rødvin.

Søndag

Endelig stille vejr – Turlederens bil tog til Sommer Odde – vandet så fint ud, men der stod voldsomme dønninger. Efter 1½ times fiskeri tog vi op til Arnager, hvor vi løb på de andre. De fortsatte til Soso-odde. Vi startede fiskeriet, men mens jeg stoppede med at fiske, fordi jeg frøs efter at have fået vand i bukserne gik Per og Kim og fiskede henne ved lufthavnen og Kim fangede igen igen fisk idet han trak en havørred på 40 cm op og han tabte en 3 kilos fisk, som sprang hans forfang, fordi fisken bed helt inde ved stangspidsen og han kunne ikke nå at løsne bremsen. Per var også heldig at få en fisk på land på 47 cm, som nænsom blev genudsat. Det var nu tid til at vende tilbage til sommerhuset og pakke og gøre rent, men skide ærligt når vi endelig havde fundet fiskene. En hyggelig tur på trods af den ringe fangst og den megen blæst.

Torben Sørensen