Pighvarretur 7. maj

Pighvarretur 7. maj 

15 saltvandsfiskere deltog i turen som gik til Henne Strand. Vel fremme stod vi ud af bilerne og befandt os i højt solskin, østenvind og 20 graders varme. Inden vi begyndte fiskeriet var der rundstykker.

Selve fiskeriet var lidt skuffende. Der var ingen pighvarrer i bidehumør og ved indvejningen var resultatet kun 6 små isinger. Efter indvejningen var der pølser og brød, så turen sluttede med hygge og god stemning. 

Referat: Børge Riis

 

Nattur til Esby Strand

Nattur til Esby Strand 

Tilmeldingen til turen var ikke overvældende. Kun tre saltvandsfiskere mødte frem på Bygmas p-plads. Bilerne blev pakket og kursen blev sat mod Esby Strand på Helgenæs. Denne plads blev valgt, da det blæste ”en halv pelikan” fra vest og der derfor ville læ og rygvind der.

Vel fremme blev der rigget til og de tre håbefulde saltvandsfiskere drømte allerede ved første kast om store fuldfede sølvblanke havørreder.

De blev dog snart revet ud af drømmen. Det var fuldstændigt dødt! Så dødt at turlederen en stund overvejede muligheden for at vi kunne have glemt at dreje af et sted og ved en fejl havnet ved Det Døde Hav. Tre observationer gjorde dog, at han hurtigt kom på andre tanker. Der var ikke varmt nok. Der var ikke sand nok og Esbys Bådelaug har ikke bådeplads ved bredden af Det døde Hav.

Efter et par timers fiskeri kom grillen frem og snart blev der guffet frankfurtere og brød, hvorefter fiskeriet blev genoptaget med samme skuffende resultat som inden pølser og brød blev indtaget. Turlederen havde dog en hornfisk næsten på land og Børge Riis havde kortvarigt en havørred på krogen. Her ud over blev der kun registreret et par forsigtige nap.

Lidt over midnat blev det til tid til et par timers søvn inden fiskeriet blev genoptaget ved 04.00 tiden om morgenen, desværre med samme skuffende resultat som inder de tre saltvandsfiskere havde været en tur i drømmeland.

Da sulten begyndte at gnave blev der lavet kaffe og varmet rundstykker og med fyldte maver blev fiskeriet genoptaget indtil man ved halv syv tiden blev enige om at pakke sammen og sætte kursen mod Silkeborg.

Trods manglen på fisk i nettet var det trods alt en god tur.

Referant Jørn Wulff