Kysttur, Trelde Næs d. 22/2-15

Kysttur, Trelde Næs 

Fremmødet var begrænset til denne kysttur. Kun tre morgenfriske saltvandsfiskere var mødt frem på Bygmas parkeringsplads tidlig søndag morgen. Turlederen havde valgt Trelde Næs som dagens mål på jagten på fede overspringere.

På parkeringspladsen yderst på næsset stødte yderlig to saltvandsfiskere til. Der blev rigget til og tre af de fem tog turen helt ud på spidsen af næsset. De to sidste gik ned og forsøgte lykken på revet lidt længere inde i fjorden.

De tre der var gået ud på spidsen af revet måtte erkende, at det ikke var der fiskeriet skulle foregå denne dag. Udvaskning fra skrænterne havde gjort fiskevandet temmelig plumret og umuligt at fiske i, så de tog turen tilbage til revet hvor vandet var mere klart.

Det hjalp dog ikke på fiskelykken. Vandet var tomt – ingen fede overspringere, end ikke et enkelt skorstensrør eller undermåler ville lege med de fem, efterhånden frustrerede saltvandsfiskere.

Selv om der blev fisket jævnt igennem dagen var det Kun turlederen, der havde fornøjelsen af at være heldig nok til at få fisk på krogen. Heldet varede dog ikke mere end en ti til femten sekunder, så valgte en ellers pæn havørred, at genudsætte sig selv.

Henved to tiden om eftermiddagen havde de fem fået nok og turen gik tilbage til bilerne. Indvejningen var et meget hurtigt overstået kapitel, så bilerne blev pakket og turen gik hjemover mod Silkeborg.

Da der ikke blev fanget fisk var turens højdepunkter, at deltagerne kun var udsat for et par korte regnbyger og solen skinnede ind imellem, samt glæden over det trods alt var en god dag ved kysten.

 

Jørn Wulff

 

Kysttur Rugård Strand

Kysttur Rugård Strand

Fem saltvandsfiskere tog på kysttur til Rugård Strand nedenfor campingpladsen.

Et fint sted og godt vejr. Kun lidt vind og små bølger.

I løbet af dagen blev der fanget fire ørreder. De to af dem var over målet.

Kim Herholdt fik dagens største havørred, 50 cm. lang og blev trykken ned på 1,275 kg.

Turlederen tog sig af dagens anden fisk over målet. Den var 43cm. lang og vejede 0,750 kg.

 

Børge Riis