Alle indlæg af admin

Kysttur 7 januar 2023

Der mødte 6 saltvandsfiskere op på årets første tur, skønt telefonen var i udu og der derfor var problemer med tilmeldingen, kunne de alligevel finde ud af møde op.

Turen gik til Tybrind Vig. Kim og Jørgen gik ud mod Vedelsborg Hoved. Vi andre blev inde i vigen og mærkede ikke noget. Vi snakkede med et par af de lokale fiskere. De havde fanget 4 fisk, men alle under målet. Kim og Jørgen kom tilbage, men havde kun fanget undermålere. Uden den store fangst havde det været en dejlig dag uden regnvejr.

Turen gik hjemad ved 15-tiden.

Referent: Torben Sørensen

Kysttur 26/11

Kysttur til Fløjlstrup Strand den 26/11 2022. 5 saltvandsfiskere var taget til Fløjlstrup Strand og der set fisk, undslupne regnbue ørreder og små havørreder. Turlederen havde en på krogen men den valgte at blive derude. Ellers et hug og en følger, men ingen fisk på land. Turlederen havde medbragt en engangsgrill og frankfurtere så der var hygge og snak omkring en fælles frokost. Bortset fra lidt regn og tåge var vejret efter årstiden rigtig fint. Regnbueørrederne kan åbenbart ikke finde ud af at søge føde selv. Vi valgte så at stoppe fiskeriet en time før vi ellers skulle hjem og det var godt da det efterhånden var blevet meget tåget.

Klubmesterskabet

Stilling klubmesterskab 2022 opdateret: 20. november 2022

1 Kim Herholdt 49

2 Kaj Hansen 27

3 Torben Sørensen 25

4 Morten Larsen 18

5 Aage Munk 15

6 Jørn Wulff 10

7 Børge Riis 9

8 Jesper Jacobsen 3

9 Hugo Hedegaard 2

10 Per Østergaard 1 8

Put & Take Tur

6 saltvandsfiskere tog en dag fri fra saltvandet og drog på tur til Skellerup Put & Take. Søer var ikke i den bedste stand med kun 73 cm. vand. Turen startede med kaffe og rundstykker. Ejeren kom med fisk medens vi nød vor kaffe. Det var lunt og stille vejr, men der var ingen fisk, der ville fanges. Så det blev en nultur. Dagen blev afsluttet med pølser og brød.

Referent: Børge Riis

Moletur til Grenaa

Moletur til Grenaa Mole

5 saltvandsfiskere havde tilmeldt sig denne tur. Tuen var planlagt til molen i Grenaa, men på grund af kraftig vind fra syd var molen ikke fiskbar og turlederen bestemte derfor at man i stedet for forsøgte fiskeriet fra molen i Bønnerup.

Her var der fint fiskevand, selv om det småregnede og blæste lidt en gang i mellem. Det var dog småt med fisk. 2 styk berggylt og to skrubber. En over og en under målet. Fisken over målet blev fanget af Børge Riis og målte 27,5 cm.

Referent: Børge Riis

Fladfisketur med M/S Signe

De syv saltvandsfiskere havde tilmeldt sig turen var mødt frem tidlig lørdag morgen.

Kursen blev sat mod Grenaa Havn og her fremme gik vi ombord på M/S Signe og fik rigget grej til medens skibet lå fortøjet i havnen det blæste en lidt for frisk vind i forhold til at fiske fladfisk. Til gengæld holdt det tørvejr.

Fremme på første fiskeplads røg forfangende mod bunden og fiskeriet gik i gang.

Det gik trægt med at få fladfisk på dækket selv om der blev prøvet mange forskellige pladser. Først over middag kom der lidt gang i fiskeriet, da skipper fandt en plads tæt på land lige nord for kalkværket i Glatved.

Tilbage i Grenaa Havn var der indmåling af fangsten. Der var ca. 30 fladfisk med hjem til panderne.

Aage Munk havde fanget den største på 35,0 cm. den næststørste var røget på

Torben Sørensens forfang. Den målte 34,3 cm.

3. og 4. pladsen tog Aage sig af med et par tvillinge fladfisk på 32,5 cm,

5. pladsen gik til Hugo Hedegaard med en flad på 31,5 cm. og 6. pladsen tog torben sig af med en fisk på 31,0 cm.

Referent: Jørn Wulff

Aftenkysttur 27 august

Aftenkysttur

Kun 4 saltvandsfiskere havde tilmeldt sig årets sidste aftenkysttur. En måtte melde fra på dagen på grund af akut opstået sygdom i familien. Så 3 mand satte kursen mod Fyn. Nærmere bestemt mod Føns Sund.

Her kunne man ikke komme til at fiske for åleruser og garn, så vi kørte videre til Gals klint.

Høj solskin og + 25 grader fremmer ikke troen på at få havørred på krogen, men vi forsøgte frem til kl. 20.00 – uden held!

Tilbage ved bilen kom grillen frem og der blev grillet pølser. Herefter forsøgte vi fiskeriet igen.

Turlederen fangede en fisk.!! Desværre kun en lille torsk på ca. 29 cm. Flere andre lystfiskere prøvede også lykken på strækket. Med samme nedslående resultat som vores og med det in mente pakkede vi sammen og kørte hjem.

Referent: Jørn Wulff

 

 

 

Makreltur Grenå

Makreltur fra Grenaa

Der var kun 4 saltvandsfiskere der ville med ud for at fange makreller.

Det var lidt af en bet for foreningen, da der var reserveret 8 pladser på skibet.

Skipper havde fundet 3 mand til at overtage pladserne men de sprang fra dagen før turen, så det blev en dyr omgang for foreningens kasse!

Vejret var helt i orden. Solskin og næsten ingen vind.

Der blev også fanget makreller, men efter en god times fiskeri forsvandt de pludselig.

Resten af dagen blev derfor en jagt for at finde positionen hvor der var makrel at fange, desværre uden held. Der blev også fanget fjæsinger i læssevis og Erik Østergaard var uheldig og kom i nærkontakt med piggene på en fjæsing. Skipper havde heldigvis antihistamin piller ombord, så stikket blev kureret. Hvilling, småtorsk og mørksej kom også på dækket.

Ved indmålingen af fangsten kunne deltagerne konstatere, at der var 14 makreller med hjem til panden og det samme antal var røget retur på grund af manglende størrelse.

Torben Sørensen tog godt for sig af klubmesterskabs pointene.

Hans 3 største makreller på 42,0 41,0 og 40,0 cm., tog første, anden og tredjepladsen,

Jørn Wulff tog sig af de næste 2 pladser med fisk på henholdsvis 39,5 og 37,0 cm.

Per Østergaard tog det sidste ene point med en makrel på 36,7 cm.

Referent Jørn Wulff