Konkurrenceturen

Konkurrencetur til kysten

Det er længe siden der har været 14 tilmeldte til en af klubbens ture. Det var derfor en fornøjelse, at være turleder og tage imod tilmeldinger.

Dette selvom en af de tilmeldte ringede dagen før turen og berettede om, at hans arbejdsgiver havde ringet og kaldt ham på arbejde, da hans kolleger var syge. Der burde være en lov der forbød sådanne angreb på ens fiskefrihed

Men 13 deltagere er heller ikke at kimse af.

Klokken 07.00 var alle deltagere og deres habengut placeret i bilerne og turen gik mod Djursland. Nærmere bestemt havde turlederen besluttet, at turen gik til Ebeltoft Færgehavn.

Her kunne der findes læ for den stride blæst fra sydøst, der gjorde det umuligt at fiske fra stranden de sædvanlige steder vi plejer at afvikle konkurrencen.

Fra vindmøllemolen kunne der fiskes med vinden i ryggen og ved stranden væk fra færgelejet var der også læ at finde.

Vel fremme gik fiskeriet i gang. Men det eneste der viste interesse for børsteormene var krabberne. Lidt før middag var fangsten stadig begrænset til et par enkelte skrubber lige over målet.

Dette fik 4 fangsthungrige saltvandsfiskere til at køre den lille vej til Elsegårde, for at se om det var muligt at fiske der efter vinden havde lagt sig.

Det viste sig at være en god ide for Preben Nielsen at følge med til Elsegårde. Han skiftede børsteormen ud med et stykke sild og fangede først en pighvarrer under målet efterfulgt af en fuldfed en af samme art på 35 cm.

Da vi mødtes kl. 15.00 for at foretage indmåling og præmieuddeling, viste Prebens pighvarrer sig at være dagens længste fladfisk og dermed vandt han en lækker kyststang.

De der var blevet tilbage på den oprindelige fiskeplads havde også fået lokket de flade til at begynde at for deres forfang. En af dem var turlederen og han var ubeskeden nok til at tage sig af konkurrencens andenplads ved at have fanget en skrubbe på 32,1 cm. Brian Jensen indtog 3. pladsen med en skrubbe på 28,6 cm. Turlederen var ikke blevet mere beskeden og tog af 4. pladsen med en skrubbe på 27,6 cm. Einar Overgaard kom lige efter på konkurrencens 5. plads med en skrubbe på 27,2 cm.

Hermed var der ikke fanget flere fisk til indmåling og man gik over til det traditionelle amerikanske lotteri, hvor formanden, i anledning af det tidligere nævnte deltagerantal havde taget ekstra præmier med. Lotteriet blev som vanligt afviklet under det sædvanlige godmodige drilleri saltvandsfiskerne imellem.

Herefter blev bilerne vendt med næsen mod Silkeborg.

Det blev ikke et år hvor fangsterne vil blive husket som store, men vi havde en god dag hvor solen skinnede på os og regnen blev væk og vi fik lov dyrke vores interesse for lystfiskeri. Det er vel ikke det værste man kan blive udsat for!

Referent; Jørn Wulff

Samsø 2017

Samsøturen 2017

Årets tur til Samsø vil blive en af de ture, der vil blive husket!

Men herom senere.

6 saltvandsfiskere havde fundet plads i kalenderen til at deltage i årets tur.

De 4 mødte frem i Silkeborg og de 2 sidste ville støde til selskabet ved færgen i Hov.

Vel fremme i Hov var vi traditionen tro på besøg ved den lokale slagter for at købe ribbenssandwich, som skulle nydes medens vi ventede på færgen. For vi var i god tid.

Det vil sige, at det troede vi at vi var. Og så er vi tilbage ved indledningen af dette referat.

Da vi kom ud fra slagteren og Torben satte nøglen i Mondeoen startede den med et brag og motoren kørte herefter på fulde omdrejninger, uanset hvad vi gjorde, så det var godt at 2 af turens deltagere havde valgt selv at køre til færgen.

Lynhurtigt fik vi fat i Kim Nielsen og hans stationcar og fik læsset alt grejet fra mondeoen over i Kims bil og vi nåede lige frem til opmarchbåsen til tiden.

Torben og mondeoen måtte vi efterlade i Hov.

Efter en god times sejlads var vi havn i Sælvig og fremme ved hytterne på campingpladsen blev der pakket ud og sat på plads, herefter gik det raskt mod fiskevandet.

Vejrguderne var absolut ikke med os. Kraftig blæst fra sydøst gjorde, at hele den østlige side af øen ikke var fiskbar. Vi valgte derfor at køre samlet mod syd til Wedellsborg Fyr, for nærmere undersøge, om det var muligt at fiske der.

Neden for fyret drillede blæsten så meget, at det ikke var muligt at fiske der. Men da vi gik mod vest rundt om en pynt gav den lidt læ for vinden.

Lige meget hjalp det dog for vandet var fuld af tang og ålegræs, der drillende hang på krogene efter stort set hver kast. Lidt småfisk var der dog. Jørgen Pedersen fangede 2 små sej på blink og Jørgen Lorenzen fik fluen i en enkelt sej af samme kaliber som den anden Jørgens.

Så 19.30 gav vi op og returnere til hytterne og spiste aftensmad – pølser og kold kartoffelsalat medbragt hjemmefra.

Vi ringede til Torben og fik heldigvis at vide, at mondeoen var blevet lavet og han ville støde til selskabet ved 23.30 tiden. En vakuumslange, der var faldet af bundkarret var alt der skulle til at stoppe 4 saltvandsfiskere.

Med den gode besked i mente var der hygge i hytten til over midnat.

Lørdag morgen efter morgenmaden kørte bil 1 til Issehoved og den bil 2 satte kursen mod en plads syd for Kolby Havn.

På Issehoved blæste der en ”halv pelikan”, så der kunne der ikke fiskes, men et godt stykke mod vest, under de stejle skrænter, var der læ og vand uden for meget løs tang og ålegræs. Til trods for et ihærdigt forsøg fra alle 3 saltvandsfiskere lykkedes det kun for Kim Herholt, at få fisk på land. En havørred lige under mindstemålet.

Samme fiskemæssige nedslående resultat gjorde sig gældende for de 3 saltvandsfiskere, i bil 2, der var kørt til Kolby, så de prøvede om der var bedre held ved Pillemark og den hellige kilde, men til trods for at Jørgen Lorenzen dyppede sin flue i det hellige vand gav det ikke fisk på land.

Det var derfor 6 lidt mismodige saltvandsfiskere der kl. 13.00 mødtes til frokost ved hytterne. Efter en overdådig frokost, oprydning, opvask og lidt ”slåen mave” var troen på fangst dog tilbage og turen gik tilbage til Samsøs strande.

Bil 1 satte kursen mod Langdal på vestsiden af den nordlige ende af øen.

Ved samlingen ved bilen, da de skulle hjem til hytterne for at spise aftensmad, var det med det nedslående resultat, at ingen havde mærket fisk og det til trods for at de så en havørred ude af vandet 2 gange, men alle 3 saltvandsfiskeres forsøg på at lokke den på krogen var nytteløs.

Bil 2 kørte til Ballebjerg lidt længere mod øens sydende. Her blev resultatet af anstrengelserne kun lidt bedre, i det Kim Nielsen mistede en havørred lige over målet, da den dansede på netkanten.

Vi var alle mand tilbage ved hytterne ved 19 tiden og Kim Herholt gik, med hjælp fra Torben, i gang med at tilberede aftenens festmåltid: Oksefilet med flødestuvede kartofler og bagte rodfrugter – MUMS!

Efter saltvandsfiskerne havde nydt Kims kulinariske mesterværk blev der hygget igennem til midnat.

Da vi fik øjne søndag morgen og kikkede ud kunne vi konstatere, at regnen også var kommet til Samsø, dog ikke i større mængde end det var til at leve med.

Efter morgenmaden kørte bil 1 til Lushage på øens sydspids.

Her var der godt gang i bølgerne og meget løst ålegræs i vandet, så fiskeriet var noget besværligt.

Der blev dog fundet et stræk på kysten hvor det var til at fiske og der var fisk. Desværre kun undermålere, men undermålere er også havørreder og det var helt rart, at se havørreder på land. Torben Sørensen fangede 2 af slagsen, begge en smule over 35 cm. Jørn Wulff fangede en enkelt af samme kaliber.

Kl.11.00 dukkede de 3 øvrige saltvandsfiskere op ved Lushage. Ikke i bil 2,men i bil 3! På vej ned til en fiskeplads ad en meget dårlig markvej rev bil 2 en stor flænge i et dæk og da biler nu om dage ikke er udstyret med reservehjul, men kun lappegrej og da flængen var for stor til at kunne lappes på denne nymodens måde, måtte bil 2 afhentes af øens lokale fejeblad og køres til færgen.

Torbens uheld med mondeoen i Hov blev nu pludselig til en fordel, da vi på den baggrund rådede over en bil 3.

Inden dækuheldet var ordnet og der var skiftet til bil 3 var klokken blevet 11.00, før de 3 uheldige saltvandsfiskere kom i gang med fiskeriet de 1½ time, der var tilbage inden vi skulle returnere til hytterne. På trods af den meget uheldige start på dagen for de 3 var fiskeguderne dem ikke venligt stemt. De fik ikke fisk på land den korte tid de fik mulighed til at fiske.

Efter frokost blev bilerne pakket og hytterne blev gjort rene og herefter gik turen til Sælvig og færgen, Efter en sejltur i strålende solskin landede 6 trætte saltvandsfiskere i Hov og så gik turen det sidste stykke hjemad,

Trods alverdens bilbøvl, blæsevejr, masse af ”grønsager” i vandet og manglende havørreder var der dog enighed om, at vi havde haft en hyggelig og sjov tur og det kun kunne blive bedre næste år.

Referent: Jørn Wulff