Hornfisketur den 14 maj

Hornfisketur 

15 friske saltvandsfiskere var mødt frem til året jagt på de langnæbbede. Turlederen valgte Fornæs Fyr som dagens fiskeplads. Vel fremme, blev der rigget til og man fordelte sig fra fyret og op til ”kraniet”

Vejret artede sig nogenlunde med solskin og en nordvestlig let sidevind. Fiskeriet startede godt og der var flere saltvandsfiskere der fik fast fisk i første kast. Intensiteten i bidelysten tog dog af, men der blev fanget pænt med næbdyr dagen igennem.

Kl. 15.00 var der indmåling af dagens fangst. En optælling viste, at der var kommet 65 hornfisk på land, hvilket var bedre end sidste år. Efter omhyggelig måling på millimeterplan kunne turlederen offentliggøre resultatet af dagens anstrengelser.

Vinder af året konkurrence og dermed indehaver af hornfiskepokalen for 2015 blev :

Jesper Jacobsen med en hornfisk på 73,2 cm. Turlederen var ubeskeden nok til tage andenpladsen med en fisk på 71,5 cm. Brian Jensen kom ind på tredjepladsen med et næbdyr på 69,8 cm. Per Østergaard og Kaj Hansen havde hver fanget en af et par hornfisketvillinger. Begge deres hornfisk målte 69,6 cm., så de delte fjerdepladsen. Sjettepladsen gik til Kim Herholt med en hornfisk på 68,6 cm.

Alt i alt en god dag ved fyret. 

Jørn Wulff

 

 

Pighvartur den 9 maj

Pighvartur 

11 saltvandsfiskere havde valg at bruge dagen til at forsøge at fange pighvar.

Turen gik til Vejers Strand.

Vejret var ikke det bedste. Der var både regn og rusk og endnu være viste det sig, at være meget lavvandet. At både vejr og vandstand havde ”rottet” sig sammen mod deltagerne betød, at der kun blev fanget en pighvar og 3 skrubber

Den enlige pighvarre blev fanget af Kaj Hansen og målte 34 cm. Den var dermed dagens største fisk og Kaj kunne sætte 8 point ind på klubmesterskabskontoen.

Brian Jensen og Kim Herholt fangede begge en skrubbe 29 cm. og delte derfor KM-pointene for anden og tredjepladsen Sidste fangede fisk stod Brian også for en skrubbe på 28 cm.

Trods både vind, vejr og vand var der en godstemning blandt deltagerne og de opfordrede til at men gentog turen næste forår. 

Børge Riis

 

Havtur Fra Thyborøn med M/S Muddi 25. april 2015

Havtur Fra Thyborøn med M/S Muddi 25. april 2015

Vi var kun 3 mand på denne tur, ikke mange, men vi fik solgt de sidste bestilte pladser til skipper, så intet underskud – Dejligt! 

Trods blæst kom vi ud at fiske, men blev blæst godt igennem af en 9 sekundmeter vind fra sydvest. Heldigvis blev ingen søsyge.

Efter ca. 3 timers sejlads kom vi i gang med at fiske og der var fisk. Ikke de helt store, men det blev til godt 20 torsk pr. mand.

Største og næststørste torsk fik Børge Riis med fine torsk på 3,0 kg og 2,8 kg.

De øvrige KM-point blev således fordelt:

4 og 3 point gik til Brian Jensen med torsk på 2,8 og 2,7 kg.

Børge Riis fik 2 point for en torsk på 2,6 kg og Torben Sørensen fik 1 point for en torsk på 2,4 kg. 

Ud over torskene var turlederen så ubeskeden, at fange en pæn rødspætte på 45 cm.

Efter en tur på filetfabrikken viste resultatet ca. 10 kg. filetter pr. mand. Så trods lidt søgang en god tur. 

Brian Jensen