COVID-19

Kære saltvandsfisker

Aflysning

Med Corona virusset frit svævende i luften og for at overholde myndighedernes forskrifter aflyses alle saltvandsfiskerens planlagte ture til og med weekendturen til Gjerrild Klint
den 17. til 19. maj.

Vi holder kystturen den 2. maj og pighvarreturen den 16. maj åben for nuværende og vurderer om de også skal aflyses umiddelbart før tilmeldingsdatoerne 27./28. april og 11./12. maj.

En eventuel aflysning vil blive meddelt på hjemmesiden og sendt til de saltvandsfiskere der får tilmeldt ”huskemail”.

Pas godt på jer selv og hinanden!

Med venlig hilsen

Jørn Wulff

Kysttur til Langeland

Kysttur til Langeland

7 forhåbningsfulde saltvandsfiskere var mødt frem på 3F’s P-plads. En saltvandsfisker kørte selv, da hun skulle til bestyrelsesmøde i en anden forening og derfor ikke kunne følges med os andre. Dermed var alle pladser optaget til debutturen til Langeland.
Ved 21 tiden var vi fremme ved det lejede hus i Bagenkop.
Bilerne blev tømt og vi fik os indrettet i huset.
Jørn havde lavet aftensmad og efter oprydningen efter den var der løssluppet hygge. Ved 23.30 tiden mødte den sidste saltvandsfisker frem og fik sig noget aftensmad og ved et tiden var alle gået til ro.

Torsdag morgen efter morgenmaden kørte vi rundt til forskellige steder på østkysten.
Alle steder gjorde blæsten, på godt og vel 20 sekundmeter, vandet så plumret at fiskeri var umuligt.
Bil 1 fandt et sted på Tåsinge der var fiskbart. Lars havde et enkelt hug.
Bil 2 fandt ingen steder der kunne fiskes.
Efter en god frokost og lidt ”slåen mave” gik turen mod fiskevandet igen.
Bil 1 kørte til Tranekær Fyr. Her var der ingen fisk. Bil 2 kørte til Stengade Strand. Her kunne der ikke fiskes. Det gik lidt bedre på en plads lidt nord for færgelejet i Spodsbjerg. Men her var der ingen fisk i bidehumør.

Tilbage i huset sidst på dagen blev der gjort klar til aftensmad. Torben Kristensen lavede dejlig tykkam med brun sovs og kartoffelmos. Ved 12 tiden var alle saltvandsfiskere krøbet under dynen.

Fredag efter morgenmaden kørte bil 1 igen til Tåsinge. De blev der til midt på eftermiddagen.
Lars fangede dagens eneste havørred. En nedgænger på ca. 50 cm. Kim havde fisk på men den genudsatte sig selv inden den kom på land.
Tommy blev så optaget af sit fiskeri, at han overså højvandets komme. Derfor befandt han sig pludseligt på en revle afskåret fra stranden af højvandet. Så det var helt oppe på tåspidserne for at komme ind på stranden. Med fast grund under fødderne opdagede han at hans rygsæk under kampen for at komme på land var blevet halv fyldt med vand. Det kan godt give en aktie i fjumrebrættet.

Bil 2 søgte forgæves efter fiskevand på østkysten. Det fandtes ikke! Derfor kørte de til vestkysten, nærmere bestemt Korsebølle Strand. Her var der ikke helt rent, men fiskbart vand, men ingen havørreder i hugget.

Ved 16tiden mødtes de 2 biler ved Dovn Klint. Her kunne der heller ikke fiskes. Så det blev besluttet at stoppe fiskeriet og køre hjem til huset og satse på bedre fiskevejr lørdag.
Kim havde lavet mørbradgryde – mums!

Lørdag var der et helt andet og bedre fiskevejr. Solskin og næsten ingen vind.
Så efter morgenmaden var det bare med at komme i gang med at fiske. Bil 1 kørte igen til Tåsinge. De havde smurt madpakker og ville blive der hele dagen.
Her var der endelig fisk. Desværre kun undermålere. Kim og Torben K. fangede 1 hver og Lars fangede 3.
Bil 2 kørte til Dovn Klint. Her fangede Pia en havørred på 50,5 cm. 1,175 kg. Efter middagsmad i huset kørte de til Korsebølle Strand. Her fangede Jørn 2 undermålere.

Tilbage i huset til aftensmad blev der frapålidelig kilde fortalt, at Tommy havde forsøgt at specialdesigne sin mobiltelefon. Han lagde den på kanten af bilens bagagerum og lukkede herefter bagagerummet?? På denne måde erobrede han endnu en aktie i årets fjumrebræt.

I løbet af lørdagen var blæsten igen taget til og vejrudsigten for søndag sagde igen meget blæst og igen fra syd. En vindretning, vi havde lært, gav plumret vand alle steder.
Derfor besluttede vi at køre hjem søndag efter morgenmad, oprydning og rengøring.
Så søndag ved 10 tiden gik turen mod Silkeborg.
Trods dårligt vejr havde vi en god og hyggelig tur og der er helt sikkert havørred potentiale på øen.

  1. Referent: Jørn Wulff

Kysttur til Kalø Slotsruin

  • Kysttur til Kalø Slotsruin

8 saltvandsfiskere havde tilmeldt sig til turen, som turlederen havde bestemt skulle gå til Kalø Slotsruin. Fremme på pladsen viste det sig at flere havde valgt denne dag til at gæste denne plads. Den er også mange steder beskrevet som en rigtig god forårsplads, men enten er det ikke forår endnu eller også har havørrederne ikke hørt at det skulle være en sådan plads.
De var i hvert tilfælde ikke i humør til at bide på nogen af de 8 saltvandsfiskeres endegrej.!
Til gengæld var de konsekvente. Ingen af de fremmede lystfiskere havde bedre held til at lokke fisk på krogen.
Det styrkede, trods alt, selvtilliden lidt!
Op af dagen brød solen igennem den tykke rimtåge dagen var startet ud med og det blev helt hæderlig vejr. Turlederens bedre halvdel havde ladet hendes bagekunst begunstige os og der blev serveret hjemmebagt ølkage – mums!
Indvejningen var desværre hurtigt overstået. Der blev sagt farvel og på gensyn og næsen blev vendt mod Silkeborg efter en trods alt god fiskedag.

Referent: Jørn Wulff