Havtur på Langelandsbæltet med M/S Fie

Havtur på Langelandsbæltet med M/S Fie 

Der var desværre kun 5 mand tilmeldt turen. 6 med skippers kone som også er medlem af foreningen. Vi havde forlods booket 8 pladser, så turen kommer til at give et lille underskud. Men vi prøver til igen næste år, men kun med 6 pladser. 

Nå, men tilbage til fiskeriet. Med kun 12 minutters sejlads til første fiskeplads kom fiskeriet hurtigt i gang. Der blev fanget en del småtorsk. Efter et par timers torskefiskeri skulle vi prøve efter fladfisk inde under land, da der var meget strøm, som dog skulle aftage efter middag, hvis vejrprognoser holdt stik. Der kom 11 fladdyr på dæk de godt 2 timer vi fiskede efter de flade. Vi valgte at prøve efter torskene igen. Efter en halv times sejlads startede vi torskefiskeriet. Der kom en del torsk på godt 40 cm. på dæk, men det blev kun til 2 gode fisk. Børge Riis med en torsk på 2,7 kg. og turlederen fangede en ditto på 3,3 kg. 

Vejret var godt. Solskin og næsten ingen vind, så en god dag på Langelandsbæltet. 

Referent: Brian Jensen

 

Weekendtur til Gjerrild 6-8 april

Weekendtur til Gjerrild

Randers Sportsfisker klub ( RSK ) har et hyggeligt og velbeliggende sommerhus 50 m fra Kattegat som 8 mand fulde af forventning var taget op til i håb om at fange nogle af de større havørreder der fanges her. Det blev kun til en enkelt undermåler hø. Dog blev det til god mad og hyggeligt samvær samt dejlig varme fra brændeovnen. Fredag og lørdag var fiskeri ved Gjerrild ikke mulig pga. udvaskning af ler fra nedstyrtet klint så der blev fisket alle mulige steder på Djursland dog uden resultat. Uanset hvem der blev talt var der ingen fangster af nogen på Djursland. Men søndag var vandet ved Gjerrild klaret op og kun lettere grumset og nu blev der fanget fisk – endda fine fisk og vi var vidne til 5 fangede havørreder. Så al snak om at der ikke er havørreder på ønsket blev manet i jorden. Måske vi skulle overveje en anden hobby….. men håbet lever så vi er nok klar her igen i 2019.

I øvrigt var vejret fint med solskin hver dag dog noget blæsende fredag og lørdag og huset fantastisk med havudsigt.

 

Havtur med Yellow Reef fra Hansholm 24. marts

Havtur med Yellow Reef fra Hansholm 24. marts

Vi var 7 mand der havde en god tur på Vesterhavet. Vejret var ganske godt årstiden taget i betragtning. Det blæste kun en 4 til 6 sekundmeter.

Efter et par timers sejlads kom vi i gang med at fiske. Der var fisk på krogen så snart pirken nåede bunden. Ikke store fisk, men fine spisetorsk på 1 til 3 kg. Der kom også andre arter på dæk. 2 pæne lubber. En på 2,6 kg. som Torben Sørensen landede. Christian Mikkelsen var mere beskeden og nøjedes med en på 1,5 kg. Børge Riis landede en lange på 2 kg. og Torben Sørensen og Jesper fangede et par mørksej på omkring kiloet.

Efter endt fiskeri gik turen retur mod havnen i Hanstholm og på vejen ind blev dagens resultat gjort op. Opgørelsen viste at hver saltvandsfisker i gennemsnit havde 15 fisk med hjem til gryden.

Dagens største fisk tillod jeg mig at fange selv. En torsk på 4,2 kg. som jeg fangede efter en times fiskeri. På de følgende pladser til Klubmesterskabspointene kom Børge Riis med en torsk på 2,9 kg. Torben Sørensen indtog 3. og 4. pladsen med torsk på 2,7 kg. og lubbe på 2,6 kg. 5. og 6. pladsen gik til henholdsvis Christian Mikkelsen og Brian Jensen med torsk på 2,6 og 2,5 kg.

Så en god dag på Vesterhavet.

Referent. Brian Jensen