Hornfiskekonkurrence 25. maj 2017

Hornfiskekonkurrence 25. maj 2017 

Der var kun 7 saltvandsfiskere, der havde afsat dagen til jagt på hornfiskene.

Vi kørte fra Bygmas P-plads kl. 07,00 og turlederen havde bestemt at målet for dagens jagt på næbdyr skulle være Fornæs Fyr ved Grenå. Vel fremme blev der rigget til og de 7 deltagere fordelte sig fra fyret og ud til kraniet”Vejret var af turlederen bestilt til at være godt fiskevejr til hornfiskejagt og vejrguderne havde hørt efter for der var højt solskin og fralandsvind.

Der blev fisket og hyggesnakket dagen i gennem og ved indmålingen, viste det sig at alle saltvandsfiskere havde fanget fisk. 

Da indvejningen var slut viste resultatet, at Brian Jensen havde erobret foreningens hornfisketrone, med en hornfisk på 72,1 cm. Kaj Hansen, som ellers plejer at sidde tungt på denne trone, måtte for andet år i træk se sig slået, da marginalerne, endnu et år ikke faldt ud til hans fordel, Hans længste hornfisks hale ”slap op” da den nåede ud til 70,2 cm. på målebrættet. Brian Jensen var dog ikke færdig med at ”høste” KM-point endnu, så han snuppede 3. pladsen med et næbdyr på 67,5 cm. 4. pladsen tog Kim Herholdt sig af med en hornfisk 1 millimeter mindre, altså 67,4 cm. Nu Kim var i gang med at komme på resultatlisten kunne han lige så godt forsatte. Det gjorde han med en hornfisk på næsten samme længde, nemlig 67,4 cm. 6. pladsen og det sidste ene point i KM konkurrencen måtte deles i 2 halve point, da Kaj Hansen og Torben Sørensen begge havde fanget næbdyr på 66,4 cm.

Ud over 45 hjemtagne hornfisk, fangede Torben Sørensen en lille rødtorsk og Jørgen Lorenzen 8 skrubber.

Efter lidt hyggesnak og godmodige drillerier blev kursen sat mod Silkeborg efter en god fiskedag.

Referent: Jørn Wulff