Bornholm 2016

Bornholm 2016

 

Torsdag

Meget tidligt torsdag morgen kl. 03.30 samledes 8 saltvandsfiskere hos Kjeld i Them.

Bilerne blev pakket og afsted gik det mod Bornholm. Nu skulle der fanges havørreder!

En tisse/rygepause og en færgetur senere var vi landet på Bornholm.

Der blev indkøbt forplejning i Kvickly i Rønne og så blev kursen sat mod det lejede sommerhus.

Vel fremme blev der pakket ud og gjort klar til frokost. Efter denne og den tilhørende oprydning blev kursen sat mod Sommer Odde i nærheden af Due Odde.

Det blæste godt og der var ikke voldsomt mange havørreder.

Kjeld og Lars fangede dog en enkelt hver på henholdsvis 39 og 42 cm.

 

Efter en god times fiskere blev 6 af saltvandsfiskerne enige om, at finde et sted med mindre vind.

Kjeld og Lars var næsten gået til Due Odde, så der kunne ikke skabes kontakt til dem. Det lykkedes dog til sidst og så gik turen til Snogebæk og bedre vindforhold og et skift fra sand til klippe bred og bund – rigtigt havørredvand!

Lars gik længst væk fra bilerne og tog ophold på en lang stentange. Det skulle vise sig, at være et klogt træk, for da han kom tilbage var det i selskab med en flot havørred på 64 cm. og 2,570 kg. dagens suverænt største fisk!

Jørn fangede en undermåler og et par andre saltvandsfiskere havde hug uden det dog gav fisk på land.

Ved 18 tiden blev man enige om, at slutte og returnere til sommerhuset og få gang i aftensmaden Torben Sørensen tryllede med oksesteg, perleløg og andre goder sager plus et par glas rødvin og således gik aftenen med god mad, vin og hygge.

 

Fredag

Op kl. 06.00 og efter en god og rigelig morgenmad kørte begge biler fra sommerhuset kl. 07.00.

Den ene bil kørte til Arnager. Her var der allerede fyldt godt op med lystfiskere, da man ankom. Det samme kunne det ikke siges om fiskene, så efter et par timers fiskeri blev man enig om, at rykke teltpælene op og forsøge om der skulle være fisk at fange nord for Rønne, dog med et lille svinkeærinde ind til Sports Dress.

Her blev der lige købt lidt ind af endegrej og vi fik et par gode råd med på vejen. Vi fulgte et af rådene og kørte til Hasle Marina. Fiskeriet startede lige nord for marinaen.

Torben Kristensen tog en grønlænder i første kast og en mere efter en times fiskeri senere.

Kim fiskede med sit nys indkøbte Sillingen blink. Det viste sig at være en rigtig god ide, for lige før vi kørte hjem til frokost i sommerhuset fik han hug og landede en flot havørred på 55 cm. og 1,750 kg.

KimrredBornholm 2016

Den anden bil var kørt til Hellig Peder. De havde ikke den store succes. De mistede en fisk og havde et par følgere, men ingen fisk ville på land.

Kl. 13.00 samledes alle saltvandsfiskerne til endnu en dejlig frokost, hvor efter turen igen gik til Bornholms strande efter havørred.

Den ene bil kørte til Salina Bugten. Dette uden den store succes.

Jørn havde en god fisk på i 10 sekunder. Ellers var det eneste der skete denne eftermiddag, at vi å en uheldig lystfisker tage sig et ufrivilligt bad mens han vadede i det lave vand. Kl. 17.30 blev man enig om, at sætte kursen mod sommerhuset.

Den anden bil var kørt til Arnager. Under dagens frokost havde Per proklameret, ”at nu skulle han fange en havørred få fluekæppen” Det gjorde han så. En havørred på 54 cm. og 1,375 kg.

Ellers var der ingen der mærkede fisk denne eftermiddag.

Da alle var vel hjemme i Sommerhuset serverede Kim et dejligt aftensmåltid bestående af mørbradgryde med ris.

Efter en masse røverhistorier og hygge begyndte trætheden at melde sig og lidt efter kl. 22.00 gik alle 8 saltvandsfiskere til ro.

 

 

Lørdag

Samme procedure som dagen før. Op kl. 06.00. god morgenmad og så ud at fiske.

Den ene bil kørte til Sose Odde. Her blev det kun til en enkelt havørred på målet. Torben Kristensen satte den ud igen. de fire saltvandsfiskere gav op og kørte til Snogebæk. Det viste sig at være det rigtige valg – i hvert tilfælde for Lars. På det samme sted som han dagen før fangede sin store ørred fik han først en havørred på 46 cm. og 0,9 kg. Derefter skruede han ”gashåndtaget i bund” og fangede endnu en havørred. Denne gang satte han trumf på og landede en på 64,5 cm. og 3,125 kg. Ny personlig rekord. Tillykke med den!

Lars rredbornholm 2016 (2)

Den anden bil kørte til Snogebæk efter de havde været ude at kikke på et andet rev. Det var dog kun egnet til vindsurfing. I løbet af formiddagen fangede de 4 havørreder omkring og under målet.

Kjeld havde en overraskende oplevelse. Han fangede en skrubbe på 35 cm. på flue.

 

Efter endnu en overdådig frokost i sommerhuset gik turen igen ud for at forsøge at få fisk på krogen.

Den ene bil kørte ned til Holster Odde og Sommer Odde og kikkede på forholdende. Det blev begge steder kun til kikket. Begge steder. Vind og bølger var for barske, så det blev besluttet igen at køre til Snogebæk og gøre endnu et forsøg der.

Den anden bil var kørt direkte til Snogebæk fra sommerhuset. I løbet af eftermiddagen havde flere kontakt til fisk, men Jørn var den eneste det lykkedes at lande en 43 cm. og 0,875 kg.

Stjerne kokkene Kjeld og Per stod for dagens aftensmad. Hakkebøffer med løg, svampe, tzatziki, blomkål og kartofler. Efter middagen og den tilhørende oprydning kom der rigtig gang i hyggen og klokken var 24.00 inden alle saltvandsfiskere var landet i deres senge.

Søndag

Vanen tro kørte begge biler til fiskevandet efter den obligatoriske gode morgenmad.

Den ene bil kørte til endnu engang til Hasle Marina. Lars tog en enkelt havørred på 44 cm. da der ikke skete mere på denne plads blev teltpælene flyttet til den anden side af Hasle, nærmere bestemt til Klynden, men her var heller ikke nogen havørreder der kunne fristes til en tur på land.

Den anden bil var kørt til Sommer Odde. Her var formiddagens resultat og magert. 3 undermålere var hvad de 4 saltvandsfiskere fik ud af deres anstrengelser.

Omkring middagstid var fisketrætheden ved at indfinde sig i begge biler. Så kl. 13.30 var begge biler tilbage ved sommerhuset. Her blev køleskabet tømt og endnu en god frokost kom på bordet. Efter frokost blev der vasket op, gjort rent og pakket biler. Kl. 17.30 blev kursen sat mod Rønne og færgen til Sverige. Vi sejlede fra Rønne kl. 18.30.

Vel i land i Sverige blev kursen sat mod Them. Her landede en flok trætte saltvandsfiskere kl. 24.00. De to biler blev hurtigt tømt over i deltagernes biler og efter tak for en god tur og enighed om, at fiskeriet kunne have været bedre satte alle kursen mod egen arne.

Referent: Jørn Wulff