Hornfisketur

Hornfisk og solskin 

Denne overskrift er passende for årets hornfiskekonkurrence. Turlederen havde sørget for solskin og svag vind perfekt til hornfiskejagt. Så det var 11 saltvandsfiskere med store forhåbninger, der drog afsted mod Fornæs Fyr, som turlederen havde udset til stedet hvor årets ”slag” om hornfiskepokalen skulle foregå. 

Vel fremme blev der rigget til og man fordelte sig fra fyret og ud til Kragenæsset.

Der blev fanget jævnt med hornfisk dagen igennem og det hele foregik i strålende solskin. Solen skinnede stadig, da der var indmåling kl. 14.30

Her var der en del saltvandsfiskere, der fik travlt med at få deres waders af inden de smeltede i dem efter gåturen tilbage fra fiskepladserne. 

Efter den millimeter omhyggelige indmåling kunne turlederen fortælle at året vinder af hornfiskekonkurrencen blev Torben Sørensen med en fisk på 73,0 cm. Andenpladsen gik til Børge Riis hvis fisk kun sneg sig op til målebåndet viste 72,4 cm. Kaj Hansen kom på tredjepladsen med et næbdyr på 71,9 cm. De tre sidste pladser, der gav KM point gik til Brian Jensen med fisk på 70,6 cm. Kaj Hansen indtog også femtepladsen med fisk på 70,5 cm. og sjettepladsen gik til Børge Riis med hornfisk på 69,1 cm. 

Der var i alt 44 hornfisk til indvejning, så alt i alt var det en god dag ved Fornæs Fyr.