Makrel tur

Makreltur 12. august

Syv forventningsfulde saltvandsfiskere var mødt frem for at jagte makreller i Kattegats vande.

Så kl. 05.00 blev kursen sat mod Grenå og det gode skib M/S Signe. Vel fremme blev der rigget til og kursen blev sat mod fiskepladserne. Vejret var tåleligt, men kunne godt have været bedre, men lidt for meget blæst var til at leve med og regnen kom først på vej i havn. I starten gik det lidt trægt med at få kontakt til makrellerne, men efter et par timers fiskeri var de åbenbart vågnet op og der kom makreller på krogene og i kurvene.

I løbet af dagen kom der også andre arter på dæk. Torsk, mørksej ulk, ising, hvilling og fjæsing repræsenterede mangfoldigheden af arter.

Efter endt fiskeri var der indmåling af dagens fangst. Da alt var målt kunne det konstateres, at Brian Jensen havde fanget dagens længste fisk; en torsk på 48 cm. han indkasserede derfor 8 point i klubmesterskabskonkurrencen. De 6 point som andenpladsen giver tog han også lige med, da han også havde fanget en langepå 46 cm.

Jørgen Skov havde fanget en torsk på 45 cm. Det gav ham 3. pladsen og 4 point i dagens konkurrence.

Torben Sørensen tog 4. pladsen og 4 point, da hans største torsk først stoppede, da målebåndet viste 42,5 cm. den sidste halve centimeter gjorde, at Jørgen Skov måtte nøjes med 4. pladsen og 3 point, da hans torsks hale stoppede ved 42,0 cm.

Einer Overgaards torsk på 42 cm. indbragte han 5. pladsen og 2 point,

medens Jørn Wulff med dagens største makrel på 41 cm. indtog 6. og sidstepladsen i dagens konkurrence og indbragte ham 1 point i klubmesterskabs konkurrencen.

Der blev i alt taget godt 60 makreller med hjem sammen med ca. 20 torsk og en lange. Så samlet set var det en god dag på havet.

Brian Jensen