Kysttur til Esby Strand

Kysttur til Esby Strand
Vi var fire lystfiskere der mødtes på 3F’s parkerings plads. Og ja vi måtte to biler afsted fra Silkeborg. Da Kim Herholt skulle samles op i Galten.

Så gik turen ellers mod Mols bjerge. Med regnen piskende på ruderne. Per meldte klart ud at havde han vist at det ville regne sådan. Havde han ikke meldt sig til turen.

Men vi kom frem til Esby Strand, og sad lidt og kiggede efter opklaringen, som nogen havde hørt om, Den kom også på den anden side af middag.

Vi kunne se at Hornfiskene var på vej ind, men de var nu ikke rigtig i biddet.
Pia Provokerede Kim Herholt lidt, og sagde at han gerne måtte fange en hornfisk til hende.
Der gik ikke en time, så havde Kim da landet en Hornfisk til Pia.

Torben havde en enkelt havørred på land, men den holdt ikke målet så ud med den igen.
Kort tid efter havde Torben endnu en hug. Men den gav lige et enkelt spring ud af vandet, også sad den desværre ikke fast på krogen mere.

Så der var en fisk til indmåling.
1 stk. hornfisk på 60 cm. til Kim Herholt.

Referent: Pia Mogensen

Havtur med Signe fra Grenå

Havtur med Signe fra Grenå

6 saltvandsfiskere havde valgt at stå meget tidligt op og forsøge at fravriste Kattegat nogle af dent torsk. Vi kørte fra Silkeborg allerede kl. 04.00, da vi havde givet skipper lov til at starte sejladsen kl. 06.00, så han kunne komme tidligt hjem, da han skulle til guldbryllup om aftenen.
Ombord på Signe blev der rigget til og der blev lagt fra land. Efter en god halv times sejlads med skum på bølgetoppene og jævnlige kraftige rulninger, blev det første fiskested afprøvet. Det gav ingen fisk. Skipper sejlede længere ud med samme bedrøvelige resultat. Kun små mørksej og hvillinger.
Op af formiddagen kikkede solen frem og vinden tog lidt af, så det blev tålelig fiskevejr.
Med solen kom der også torsk i enkelte kurve. Ikke store med dog store nok til at krybe over mindste målet.
Lidt over kl. 01.00 ringede skipper turen af og satte kursen mod land. Turlederen blev enig med sig selv om, at henset til den manglende størrelse på torskene ville KM-pointene blive fordelt efter længde og ikke som vanligt efter vægt. Dette gjorde også, at saltvandsfiskene kunne rense deres fisk selv om vi ventede med indmålingen til der var fast grund under fødderne i Grenå Havn.
Indmålingen gav følgende fordeling af turens KM point:
Længste torsk blev fanget af Brian Jensen. Den målte 47,0 cm. Børge Riis tog andenpladsen med en torsk på 45,5 cm. Tredjepladsen tog Brian sig også af, da hans andenstørste torsk nåede 41,3 cm. Ud af målebrættet. Børge Riis kom på banen igen og tog fjerdepladsen med en torsk på 40,0 cm. En torsk på 34,9 cm. Gav Pia Mogensen femtepladsen og Brians torsk på 34,6 cm. tog sjettepladsen.

Referent: Jørn Wulff

Kysttur d 9 marts 2019

Kysttur til Horsens Fjord

Turlederen havde bestemt at lørdagens kysttur efter havørred gik til Horsens Fjord. Nærmere bestemt til Kirkholm. 7 saltvandsfiskere havde tilmeldt sig og efter bilerne var pakket, gik det afsted mod dagens fiskeplads.
I regn og blæst blev der rigget til og fiskeriet blev startet. I løbet af dagen klarede det op, men til gengæld tog vinden til.
Ved indvejningen kl.15.00 viste det sig, at Jørgen Lorenzen var den eneste der havde fanget fisk over målet. En havørred på 43 cm. Derudover havde der været 2 undermåler ørreder på land.

Referent: Børge Riis

Bornholm 2019

Bornholm 2019
Meget tidligt torsdag morgen mødtes 7 morgenfriske saltvandsfiskere for at tage fat på årets tur til Bornholm.
Målet var klart, at tømme Østersøen for havørreder.
Bilerne blev pakket og der var fuld læs på. Kursen blev sat mod færgen i Ystad.
Vel ombord på færgen til Rønne blev der indtaget morgenmad og efter en god times sejlads kørte vi i land i Rønne.
Efter et besøg i Kvickly for at proviantere og et besøg hos Sports Dress for at høre om mulige ”hot Spots” blev kursen sat mod sommerhuset i Tejn.
Bilerne blev pakket ud og sommerhuset indtaget. Et godt teamwork gjorde at alt hurtigt var på plads og efter en god frokost blev fiskevandet indtaget.

Bil 1 kørte ned og kikkede på vind og vejr ved Arnager. Vandet var dog ikke fiskbart på grund af alt for meget vind og høje bølger. De forsatte derfor til Snogebæk. Her kunne der fiskes. Både på revet og foran havnekontoret. Der var i forvejen en flok saltvandsfiskere i gang med fiskeriet. De havde ikke fanget noget og efter et par timers fiskeri med samme sørgelige resultat blev der holdt rådslagning og drikkepause.. da det samtidig begyndte at regne kraftigt og vedvarende var der enighed om, at begynde hjemturen til sommerhuset og samtidig kikke på forholdende op ad østkysten.
Ved Salene Bugt mødte man bil 2 som havde forsøgt sig rundt på forskellige pladser. Desværre med samme nedslående resultat som bil 1.
Dette til trods for at Torben Kristensen lagde sig så meget i selen under fiskeriet, at han fik overbalance. Heldet tilsmilede dog den kække saltvandsfisker. Han nåede at tage fra med den ene arm, så han slap med et vådt ærme og dermed kun erhvervede sig en mindre del af Fjumrebrættet.
Ved 17 tiden var begge biler tilbage ved sommerhuset. Der blev skrællet kartofler og Torben Kristensen stod for aftensmaden. Lækker gullasch med bønner og kartoffelmos.
Efter aftensmaden blev der hyggesnakket og fortalt røverhistorier og kl. 23.30 var alle gået til drømmeland efter en lang dag.

Fredag
Klokken 7 var alle ude af fjerene og klar til at spise morgenmad. Efter således at have fyldt energidepoterne op gik turen ud på jagt efter havørreder.

Bil 1 kørte endnu engang til Arnager, men igen var vejrforholdene for blæsende. I stedet kørte man til Salene Bugt. Her kunne der fiskes, men der var ingen havørreder der var i bidehumør.
Bil 2 kørte først til Sommerodde og herefter forsøgte man Snogebæk. Begge steder dog desværre uden resultat.

Efter endnu en god frokost blev der ”slået” lidt mave og så gik turen igen på havørredjagt.

Bil 1 kørte til kysten ved Dyndal. Efter et par timers forgæves fiskeri i blæst og regn gav man op og kørte lidt rundt og kikkede på mulige fiskesteder til dagen efter.
Bil 2 tog til Årsdale og forsøgte sig. Her var det lige ved at Kim kunne skrives på listen over fangere på årets tur. Han havde en pæn ørred på krogen så dog satte sig selv fri inden den nåede i nettet. Samme net havde han igen i brug lidt senere, da det lykkedes han at fange en skrubbe med det. Den talte dog ikke til KM point, da garn fangede fisk ikke tæller her.

Tilbage i sommerhuset sidst på dagen stod den på kyllingelår i paprikasovs og ris. Der var også ostebord til dessert, så endnu en omgang aftensmad til Michelin stjerner.

Lørdag
Alle saltvandsfiskere var ude af fjerene klokken 7. Vinden var taget lidt af i forhold til gårsdagens blæsevejr og var drejet til nordøst. Efter morgenmaden blev der ryddet af bordet og kursen sat mod fiskevandet.
Bil 1 kørte til Snogebæk og forsøgte sig der. Efter 1½ times resultatløst fiskeri og efter at have talt med en lokal lystfisker kørte man, efter hans anvisning, til Skanserne ved Balka. Her var bil 2 allerede kørt til fra morgenstunden af. Og Torben Kristensen havde landet en nedgænger på ca. 50 cm.. Torben fangede efterfølgende 2 blanke ørreder på henholdsvis 43 cm. 805 gram og 44 cm. 715 gram. Plus han kortvarigt havde en ørred på af noget sværere kaliber. Så man må sige det var Torbens formiddag.

Efter endnu en god frokost kørte bil 1 til Arnager. Her var der stadig godt gang i bølgerne, men der blev prøvet til alligevel. Efter et par timers forgæves forsøg på at overliste ørrederne flyttede man til Tejn Friluftsbad hvor dagens sidste timer blev brugt i forsøget på at få en havørred på krogen, dog uden det lykkedes.

Bil 2 forsøgte sig først ved Årsdale. Efter en times fiskeri opgav man denne plads og forsatte op ad kysten til Lisbjerg. Her var der heller ikke fisk at fange, så turen gik videre til Salene Bugt med samme fiskemæssige dårlige resultat.

Hjemme ved sommerhuset opdagede Pia, at hun havde glemt hendes sko i Arnager. De var heldigvis gamle og udtrådte, så de fik lov til at blive stående. Hjemme ved sommerhuset opdagede hun, at nu var hendes vadejakke også ”pist borte”. Hele bil 1 blev forgæves gennemrodet i jagten på jakken.
Pia mente, hun havde glemt jakken ved toilettet ved friluftsbadet.
I sidste sekund inden bilen blev startet og jagten på jakken blev indledt var der en opvagt og skarp saltvandsfisker der insisterede på at kikke om den ikke var hængt til tørre inde ved brændeovnen. Det var den! Det viste sig, at Niels Erik i det tiltagende mørke, havde troet, at det var hans egen jakke han havde hængt til tørre.
Ud over et godt grin gav episoden også oplagte kandidater til fjumrebrættet.

Kim stod for aftenens kulinariske højdepunkt. Kalve cuvetter med garniture. Lækkert!

Søndag
Efter veloverstået morgenmad var det tid til turens sidste angreb på øens havørreder. To saltvandsfiskere med trætte fødder valgte at blive hjemme i sommerhuset og rydde op, pakke og gøre rent.
Bil 1 kørte til Ypnasted ved Nexø. Her var der ingen fisk der var i bidehumør.
Bil 2 kørte til Melsted Badehotel. Her var der mere held i sprøjten. Her fik Kim oprejning for hans tidligere mistede ørred. Og landede en havørred på 61 cm. 1,955 kg.
Klokken 11 var alle mand tilbage ved sommerhuset og spiste køleskabets rester til frokost.
Herefter stod den på det sidste oprydning, opvask og pakning af bilerne.
Så gik turen mod Rønne og færgen til Ystad. Efter en sejltur der ikke blev så slem som vejrudsigten spåede kørte vi i land i Ystad og satte kursen mod Silkeborg.

Til trods for den manglende fiskelykke var turen alligevel i alt god.

Referent Jørn Wulff