Kategoriarkiv: Referater

Havtur med Yellow Reef

Havtur med Yellow Reef

Der var kun 3 saltvandfiskere, der syntes de ville bruge lørdag den 25. oktober på at komme på det Gule Rev og jagte torsk.

De tre mødtes meget tidligt lørdag morgen og satte kursen mod Hanstholm og turbåden.

Vel fremme blev M/S Yellow Reef entret og der blev rigget til i mørke og kl. 06.00 blev kursen sat mod fiskepladserne cirka halvanden times sejlads fra havnen i Hanstholm.

Fremme på første fiskested var det blevet så lyst, så grejet kunne færdig tilrigges.

Fiskeriet gik lidt trægt på de første fiskepladser der blev affisket. Men derefter kom der jævnt med fisk på dæk resten af dagen. Vejret var med os kun en let vind og tilpas strøm gjorde dagen til en god dag at fiske på revet.

Klokken 14.30 ringede skipper af for dagens fiskeri og det var tid til at veje dagens fangst.

De tre saltvandsfiskere havde tilsammen fanget tæt på 50 torsk og det var torsk med en god størrelse til aftensmaden.

Jørn Wulff havde fanget dagens største med en vægt på 4,6 kg. Dagens næststørste torsk var også røget på hans krog og vejede4,5 kg.

Tredje og fjerdepladsen gik til Børge Riis med torsk på henholdsvis 3,5 og 3,15 kg. Herefter tog Jørn Wulff igen over og høstede femte og sjettepladsen i dagens tildeling af klubmesterskabspoint med to torsk på 2,8 og 2,6 kg.

Børge Riis fangede også en rigtig fin kulmule på 2,5 kg, samt en lyssej på en halv meter og to langer på henholdsvis 60 og 40 cm.

Jørn Wulff landede 2 rødspætter på 44,5 og 38 cm. den største af den havde hugget direkte på en 200 grams pirk. Det kan man da kalde selvtillid.

Tilbage på havnen gik turen til filetfabrikken for at få dagens fangst omsat til fileter.

Dagen resultat blev i kilo fileter viste at Børge Riis og Jørn Wulff hver havde 16 kg. fileter i posen medens Per Østergaard var lidt mere beskeden og nøjedes med 5 kg. Det skal dog bemærkes, at Per havde to 2 kilos fisk med hjem i hel tilstand.

En rigtig god tur med godt vejr og god fangst.

Referent: Jørn Wulff

Kysttur til Gjerrild Strand

Kysttur til Gjerrild Strand

Kun 4 saltvandsfiskere havde tilmeldt sig ruren til kysten efter fladfisk.

Efter at have hentet børsteorm hos Hegedal i Fjellerup kørte den lille skare til Gjerrild Sydstrand nærmere bestemt Batterivej,

Der blev rigget til og fiskeriet gik i gang. Vejret var OK. Solskin og en god vind der heldigvis kom fra vest og dermed lige i ryggen.

Der var desværre længe mellem fiskene men ves indmålingen viste det sig at der var fanget u alt 4 skrubber, 9 fjæsinger og en del krabber, der stædigt nægtede at slippe den erobrede børsteorm og derfor måtte tvinges til ar give slip oppe på strandbredden.

Torben Sørensen havde fanget dagens største skrubbe på 32,7 cm. Den andenstørste blev fanget af Børge Riis og den målte 29,5 cm. De to sidste skrubber målte begge 29,2 cm. og de blev landet af Børge Riis og Jørn Wulff. Pia Mogensen nøjedes med at fange krabber.

Referent Jørn Wulff

Samsøturen 2021

Samsøturen 2021

Fredag

Gråt og kedeligt vejr med småregn prægede dagen hvor årets tur til Samsø oprandt.

De 7 saltvandsfiskere der havde tilmeldt sig turen mødtes på 3F’s P-plads og satte kursen mod Hou og færgen til Samsø.

Fremme ved Hou blev der, traditionen tro, køb og fortæret sandwich fra den lokale slagter.

Klokken 14.30 var vi ombord på færgen med kurs mod Samsø.

Med dækkene på fast grund på Samsø blev kursen sat mod hytterne på Sælvig Camping. Bilerne blev tømt og hytterne indtaget. Efter udpakningen gik turen til fiskevandet.

Bil 1 med Torben, Jørgen og 2 gange Kim kørte til Stålhøj Hage. Her var bølgerne høje men vandet var fiskbart. Jørgen Lorenzen fangede en havørred på 46 cm. og 1055 gram.

Bil 2 med Pia, Jørn og Børge kørte til skydebanen ved Nørreskifte. Her var der dog så meget skidt i vandet, at stedet blev opgivet og kursen sat længere sydover til Vestborg Fyr. Her var fint fiskevand – men ingen fisk.

Ved 21tiden blev der serveret aftensmad og herefter hyggeligt samvær.

Lørdag

Efter morgenmaden gik turen igen på jagt efter ørreder.

Bil 1 kørte til Issehoved. Her fandt Kim Herholt fisk, men de 2 ørreder han fik på land var begge for korte i den ene ende. Den tredje han fik på krogen var over målet men den røg af inden den kom på land.

Bil 2 kørte til en plads lidt nord for Ballebjerg. Pladsen kastede dog ingen fisk af sig.

Kl. 13. var man tilbage ved hytterne til en velfortjent frokost. Efter frokost og lidt ”slåen mave” gik saltvandsfiskerne igen på havørred jagt.

Begge biler kørte til Kolby. Bil 1 kørte til en plads lidt længere mod syd end bil 2 som fiskede på pladsen lige ved havnen. For begge bilers vedkommende blev der kun fanget undermålere. Børge Riis fangede 1, Kim Herholt 2 og en undermåler blev lokket på Kim Nielsens krog.

Jørgen Lorenzen fangede 2 meget små hornfisk på flue.

Ved hjemkomsten til hytterne omkring kl. 20.00 blev der gjort klar til Festmiddag.

Oksekød, flødestuvede kartofler og bagte tomater. Efter middagen var der løssluppen hygge.

Først engang efter midnat var den sidste saltvandsfisker gået til ro.

Søndag

Efter morgenmaden gik turen endnu engang til Samsøs strande.

Begge biler kørte til stranden ved Vesterlykke. Bil 1 til den nordlige P-plads og bil 2 til den sydlige.

Retur ved hytterne til frokost viste det sig, at Kim Herholt havde fanget en havørred på 46 cm.

Den var dog allerede i begyndende gydedragt, så den blev skånsomt genudsat.

Jørgen Lorenzen fangede 2 undermålere, Kim Nielsen 1 og Jørn Wulff 5.

Efter en god frokost og uddeling af gavekort præmie fra Knappes Outdoor og Jagt

til Jørgen Lorenzen for turens tungeste fisk, blev der pakket biler og hytterne blev rengjort og så var det afsted til færgen.

Kl. 15.30 blev kursen sat mod Jylland og en time senere kørte vi i land i Hou.

Her blev der sagt farvel og tak for turen til Kim Nielsen og Jørgen Lorenzen, da de begge selv var kørt til Hou og resten af banden satte herefter kursen mod Silkeborg.

Der blev fanget fisk. Vejret var godt og hyggen i top, så årets tur til Samsø var god.

Referent: Jørn Wulff

Fladfisketur med M/S Signe fra Grenaa

Fladfisketur med M/S Signe fra Grenaa

8 saltvandsfiskere havde tilmeldt lørdagens jagt på fladfisk.

Fremme ved turbåden i Grenaa blev der pakket ud og gjort klar til fiskeriet. En en tre kvarters sejlads begyndte fiskeriet. Det var ikke den store succes fangstmæssigt.

Der blev i perioden fanget fisk med der var lange perioder hvor man skulle tro det var Det Døde Hav vi fiskede i.

Der var også lige lovligt meget vind til at det var sjovt. Hvilket gjorde at der var saltvandsfiskere der ”forfodrede” på grund af søsyge. Det hjalp dog ikke på fiskenes bidelyst.9

På grund af vinden ventede vi med at indmåle fangsten til vi havde fast grund under fødderne i havnen I Grenaa.

Indmålingen viste, at Børge Riis havde fanget dagens største fladfisk. En rødspætte på 36,7 cm. anden største ditto blev landet af Aage Munk og målte 35,2 cm. Kim Herholt indtog 3. pladsen en et fladdyr på 35,0 c., mens 4. og 5. pladsen gik til Aage Munk med flade på henholdsvis 34,8 og 33,2 cm. 6. og sidstepladsen i klubmesterskabspointene gik til Jørn Wulff med en fisk på 32,7 cm.

Der blev i alt taget 34 fisk med hjem.

Referent Jørn Wulff

Aftentur til Galsklint

Aftentur til Galsklint

5 saltvandsfiskere havde tilmeld sig til årets anden aftentur til kysten.

Som overskriften antyder havde turlederen bestemt sig for at turen skulle gå til Galsklint ved Middelfart.

Fremme ved P-pladsen ved Galsklint Camping blev der rigget til og efter lidt hyggesnak gik fiskeriet i gang.

Fire af deltagerne gik til højre mod den Gamle Lillebæltsbro medens referenten gik til venstre mod klinten.

Referentens tur mod klinten resulterede i en undermåler ørred på godt 20 cm. de fire andres tur Lillebæltsbroen var resultatløs.

Roel Halle havde dog et møde med en måge med spiseforstyrrelse. Ikke mindre end to gange forsøgte den at bortføre og æde hans bombarda flåd og dette med så meget beslutsomhed, at den trak line af hjulet og lavede bidmærker i flådet.

Efter en tur tilbage til bilerne forsøgte Torben Sørensen og Børge Riis med en tur mod klinten. For Børges vedkommende var det en godbeslutning. Turen resulterede i en havørred på

42 cm. og 915 gram.

Da solen var gået ned samledes de 5 saltvandsfiskere sig på P-pladsen og der kom gang i grillen, så der kunne serveres frankfurtere og brød til at tage den værste sult.

Efter pølsefortæringen og lidt hyggesnak ved bordet valgte Torben og Børge at vende næsen hjem mod Silkeborg. Pia Mogensen, Roel Halle og referenten forsøgte sig med endnu en omgang fiskeri. Pia prøvede også at se om det var muligt at snøre en fladfisk eller to med bundmede med sildestykker, men hverken dette eller de to andres forsøg på at lokke en natørred til at hugge, gav noget resultat, så ved halv tolvtiden blev der pakket sammen og turen gik hjemad efter en god aften med fint vejr og lidt fisk på tasken.

Referent. Jørn Wulff

Nattur 26 juni 2021

Nattur til kysten

6 saltvandfiskere havde meldt sig til årets nattur til kysten. 2 måtte melde fra, så det var kun 4 saltvandsfiskere, der drog afsted mod standen.

Turlederen havde bestemt sig for at Sangstrup Klint skulle være målet for havørredjagten.

Vel fremme ved pladsen og i dejligt vejr blev der rigget til og fiskeriet blev begyndt.

Havørreder var der ingen af, men Mister Hornfisk Kaj Hansen ”kanede” i løbet af aftenen 6 hornfisk på land. Turlederen havde kortvarigt en havørred på krogen, men desværre hang den ikke ordentligt fast.

Kl. 22.45 var der grillpølser og brød og der blev fisket lidt inden Kaj Hansen kørte hjem og de tilbageblevne tog en lur inden morgenfiskeriet.

Morgenfiskeriet var desværre med samme nedslående fangst resultat som aftensfiskeriet havde været.

Så ved 07 tiden blev der serveret morgenmad lune rundstykker med ost m.m. og friskbrygget kaffe. Herefter blev der fisket lidt videre men ved 08 tiden blev fiskeriet indstillet og næsen vendt hjemad.

Kaj hansen scorede fuldt hus i KM pointene (24 af slagsen) for de seks hornfisk han havde fanget. Fiskene havde en længde på mellem 70,0 og 56,5 cm.

Referent: Jørn Wulff

Aftentur 12 juni 2021

Aftentur til kysten

Der var 7 deltagere tilmeldt turen, som gik til Esby Strand.

Der blev fisket i en kraftig nordvesten vind, men fiskevandet var fint.

Der var ingen fangst ud over en hornfisk på 59 cm. til Kaj Hansen.

Referent: Børge Riis

Kysttur Glatved 29/5

Kysttur til Glatved Strand

Lørdag morgen var der afgang fra Silkeborg. 5 lystfiskere var tilmeldt turen.

Turlederen havde bestemt at turen skulle gå til Glatved Strand. Det tegnede til en fin tur, ingen regn og ingen vind. Det var dog en noget kold morgen, men solen kom alligevel igennem op af formiddagen. Fisk var der ikke så mange af men til indvejning/måling havde Børge Riis alligevel fanget to hornfisk en på 58,1 cm. Og en på 67 cm. Det var så også hvad det kunne blive til.

Referent: Hugo Hedegaard

Generalforsamlingen 2021

Generalforsamling

Saltvandsfiskeren Silkeborg

Afholdt onsdag den 26. maj 2021

Dagsorden:

 1. valg af dirigent og stemmetæller(e)
 2. Formandens beretning.
 3. Godkendelse af det reviderede 2020 regnskab.
 4. Fastsættelse af kontingent for 2022.
 5. indkomne forslag.
 6. Valg af bestyrelsesmedlemmer.

På valg er: Børge Riis, Jørgen Pedersen og Hugo Hedegaard.

 1. valg af bestyrelsessuppleant.
 2. Valg af 2 revisorer.
 3. eventuelt.
 4. valg af dirigent og stemmetæller(e).

Jørn Wulff blev valgt til dirigent. Han konstaterede at generalforsamlingen var lovligt indvarslet i henhold til vedtægternes § 4. dagsordenen blev oplæst og godkendt.

 1. Formandens beretning.

Beretningen er gengivet herunder:

Saltvandsfiskeren Silkeborg

Generalforsamling 26. maj 2021

Formandens beretning

I 2020 mistede vi Brian Jensen. Han døde alt for tidligt og efterlod et stort tomrum i foreningen. Både i forhold til den arbejdsindsats han ydede i foreningens regi, men især fordi han var en rigtig god fiskekammerat.

Jeg skal derfor bede jer om at rejse jer op og sammen med mig holde et minuts stilhed for Brian –

Æret være Brian Minde.

Corona virus – ordet smager grimt i munden. Til trods for denne kendsgerning har vi måttet sluge det kontinuerligt i snart 2 lange år.

Det gælder også for bestyrelsen for vores lille forening. aflyste ture, manglende mulighed for afholdelse af vores generalforsamling, mundbind påbud på havture osv.

Ny lysner det heldigvis. Restriktionerne bliver en for en langsomt men sikkert ophævet.

Derfor kan vi samles her i aften og holde vores noget forsinkede generalforsamling og det er, for nu at citere Oluf Sand fra The Julekalender; Bare dejligt!

Mange vores ture i 2020 blev aflyst. Gæt selv hvorfor. Rigtigt gættet – Corona og når Corona ikke spændte ben for afviklingen af en tur, ja – så kom en anden gammel plage på banen, nemlig blæsevejr.

Det lykkedes dog at komme afsted på nogle af de planlagte ture.

I alt var der planlagt 22 ture i 2020. Her af blev de 9 ture aflyst og dermed blev 13 ture afviklet. Det betød at 59% af turene blev gennemført.

Af foreningens 56 medlemmer deltog 28 medlemmer på mindst 1 tur. Det svarer til 50% af medlemmerne.

Det tal kan godt forbedres. Hvem der deltog i flest ture, kommer vi til når der skal uddeles præmier efter generalforsamlingen

Hvis vi kikker på fangsterne på de afviklede ture, så er her også plads til forbedringer.

Der blev i alt fanget 249 fisk. Her af gav de 40 fisk KM point. Så mulighederne for at score KM point i 2020 var store, men desværre på en træls baggrund.

Der blev fanget fisk på 11 af de 13 afviklede ture, hvilket svarer til fangst på 85% af de afviklede ture. Gennemsnitligt blev fanget 19 fisk på de afviklede ture.

Største samlede fangst i antal skete på makrelturen. Her blev fanget 69 fisk.

Af fisk der fik tildelt KM point fordeler arterne sig således: 0 torsk. 4 Havørreder. 11 hornfisk. 6 rødspætter. 12 skrubber. 0 isinger og 0 andre arter.

Omkring bestyrelsesarbejdet har der også været meget Corona roligt. Vi har fået afviklet de ture der var muligt og fået sendt klubblade og kontingentopkrævning ud til tiden. Jeg tror også jeg har husket at få sendt reminder mail ud om alle ture.

Det var hvad jeg havde valgt at tage med under beretningen. Jeg vil ikke love der ikke er noget jeg har glemt.

Hvis en i forsamlingen mener det, så er vi vel ikke mere formelde i vores lille forening end det kan tages op.

Til slut vil jeg takke vores sponsorer Silkeborg Jag og Fisk. dk og Tømmermester Gorm Lynge for deres støtte. Uden den ville det regnskab i senere skal behandle se en del mere negativt ud

Jeg og resten af bestyrelsen vil også takke foreningens medlemmer for jeres altid gode humør. Det gør bestyrelsesarbejdet sjovere!

Der var ingen der ønskede ordet til beretningen. Den blev sat til afstemning og blev enstemmig vedtaget.

 1. Godkendelse af det reviderede 2020 regnskab.

Kassereren gennemgik regnskabet. Både resultatopgørelsen og status. Resultatopgørelsen viste et overskud på 8,00 kr. og status 45.105,00 kr.

Regnskabet blev godkendt uden debat.

 1. Fastsættelse af kontingent for 2022.

Bestyrelsen foreslog et uændret kontingent på kr. 75,00. dette blev enstemmigt vedtaget.

 1. indkomne forslag.

Der var ikke indkommet nogen forslag, så punktet bortfaldt.

 1. Valg af bestyrelsesmedlemmer.

Børge Riis Jørgen Pedersen og Hugo Hedegaard var på valg. Alle 3 genopstillede.

Der var ingen andre der kandiderede til en af bestyrelsesposterne, så de 3 blev genvalgt uden modkandidater.

 1. valg af bestyrelsessuppleant.

Pladsen har været vakant siden Hugo Hedegaard indtrådte i bestyrelsen.

Bestyrelsen foreslog generalforsamlingen at vælge Pia Mogensen.

Dette tiltrådte generalforsamling og Pia Mogensen blev som eneste kandidat til posten valgt.

 1. Valg af 2 revisorer.

Roel Halle og Jesper Jacobsen var på valg. Begge genopstillede. Der var ikke andre kandidater og på den baggrund blev de 2 genvalgt.

 1. Eventuelt.

Her blev det foreslået at genoplive en årlig tur til et Put & Take vand.

Bestyrelsen lovede at se på sagen.

Formanden orienterede om, at Silkeborg Fiskeriforening (SFS) havde henvendt sig og

Foreslået, at Saltvandsfiskeren blev lagt sammen med (SFS),

forstået på den måde, at vi indgik i et formaliseret samarbejde. Et sådant samarbejde ville gavne os ved at vi kunne få kontingentbetalingen over i SFS kontingentsystem, hvilket ville gøre, at vi slap for udsendelse af girokort og at man kunne betale kontingentet via PBS.

Bestyrelsen er ikke afvisende overfor forslaget og vil indgå i forhandlinger med SFS over året med henblik på at en eventuel aftale skal ligge klar til vores næste ordinære generalforsamling i februar 2022. så må vi se på om vi kan se os selv i det forhandlede forslag eller bliver samarbejdet ikke til noget.

Generalforsamlingen var enige i ideen om, at vi tog forhandlingen og undersøgte mulighederne, så det vil bestyrelsen gøre.

Hermed var dagsordenen udtømt og dirigenten takkede for god ro og orden og lukkede generalforsamlingen.

Efter en lille pause blev det tid til kaffe og kage og kåring af årets klubmester og uddeling af pokaler og Fjumrebræt.

Året klubmester 2020 blev Pia Mogensen med 60 point. Andenpladsen gik til Kaj Hansen, der i løbet af året havde scoret 28½ point. Tredjepladsen tor Torben Sørensen sig af med et pointtal på 22½.

Næste pokal der skulle have været uddelt, var torskepokalen for årets største torsk.

Men for første gang i mand minde var der ikke fanget nogen torsk at give pokalen til.

Grunden – gæt selv. Rigtigt Corona havde aflyst turene torskene skulle have været fanget på. ØV!

Deltagerkonkurrencen fik ikke mindre end 3 vindere. Torben Sørensen, Pia Mogensen og Jørn Wulff havde alle tre deltaget på 13 ture i løbet af året.

Hornfiskepokalen gik til Morten Larsen. På årets hornfiskekonkurrence landede han en hornfisk på 73,8 cm.

Tommy Thomsens vandrepokal, som oprindelig blev givet til den der fangede den største havørred på den årlige tur til Bornholm, gik til Pia Mogensen. Da vi ikke var på Bornholm i 2020 besluttede bestyrelsen, at pokalen skulle gå til den, der fangede den største havørred på weekend turen til Langeland.

Jagt Direkts vandrepokal for en flot fisk gik til Pia Mogensen for en rødspætte på 40,3 cm.

Frank Andersens vandrepokal for godt kammeratskab fik Pia Mogensen for sit altid gode humør og store hjælpsomhed.

Børge Riis måtte modstræbende modtage Fjumrebrættet for en noget alternativ måde at skylle sit grej på. Han tabte stangen ud over rælingen på en fladfisketur.

Stort tillykke til de dygtige saltvandsfiskere.

Aftenen blev afsluttet med det traditionelle amerikanske lotteri. Og hyggelig snak over bordene.

Dirigent og referent: Jørn Wulff

 

 

 

 

 

Hornfisketur 13. maj

Hornfisketur 2021

11 saltvandsfiskere havde valgt at bruge Kr. Himmelfartsdag med at deltage i årets hornfiskekonkurrence. Vinden var i nordvest og var forudsagt til at dreje til nord i løbet af formiddagen. På den baggrund valgte turlederen at turen gik til Fornæs Fyr lidt nord for Grenaa.
Fremme ved fyret kunne det konstateres at vejrudsigten stemte med virkeligheden og at vindstyrken kun gav krusninger på vandet. Helt perfekt.
Desværre manglede der solskin og hornfisk er desværre mest sultne når solen skinner.
Dagen igennem blev der dog fanget fisk og ved indmålingen viste en sammentælling,
at 28 hornfisk var gået i Fælden og derfor nu var på vej hjem til saltvandsfiskernes stegepander. Ligesom en del var mistet under fighten.
Så dagens samlede fangst var acceptabel.
Kaj Hansen havde lagt sig i selen i forsøget på endnu, endnu engang, at fange dagens største hornfisk og dermed erhverve hornfiskepokalen igen. Derfor havde han fanget ikke mindre end 11 af de 28 hornfisk og havde derfor mange muligheder for at blive årets hornfiskemester.
Desværre rakte hans længste fangede hornfisk på 69,2 cm. kun til en 2. plads.
Med en flot hornfisk på hele 76,4 cm. Overhalede Einar Overgaard sikkert Kaj og blev årets
Hornfiskemester og blev præmieret herfor med 2 flasker vin og selvfølgelig med æren og overrækkelse af pokalen på næste års generalforsamling.
Heide Boel tog sig af 3. og 4. pladsen med 2 hornfisk på henholdsvis 69,2 og 68,8 cm.
Jørn Wulffs længste hornfisk fyldte 68,6 cm. på målebrættet og det gav ham en 5. plads.
Morten Larsens bedste bud på en placering målte 67,4 cm. og indbragte ham dermed 6. pladsen og dermed det sidste point i klubmesterskabet.
Den samlede oversigt over dagens vundne klubmesterskabs point ser således ud:

8 point Einar Overgaard
6 point Kaj Hansen
4 point Heidi Boel
3 point Heidi Boel
2 point Jørn Wulff
1 point Morten Larsen.

Traditionen tro blev dagen afsluttet med amerikansk lotteri bl.a. med et gavekort skænket af
JagtogFisk.dk, Silkeborgs Outdoor Butik og samme tradition tro foregik det i en hyggelig stemning med godmodigt drilleri.
Så var det tid til at afslutte dagen og vende næsen mod Silkeborg efter en god dag ved havet.

Referent: Jørn Wulff