Kategoriarkiv: Referater

Konkurrencetur til kysten

Konkurrencetur til kysten

13 saltvandsfiskere havde tilmeldt sig årets konkurrencetur til kysten efter fladfisk.
Turlederen havde besluttet, at årets tur gik til stranden syd for Gjerrild klint.
Fremme ved stranden blev der rigget til og fiskeriet startede.
Vejret var perfekt til fladfiskeri. Let fralandsvind og solskin.

Ved indmålingen kl. 15.00 viste det sig, at de saltvandsfiskere, der om morgenen havde gået til venstre hen mod klinten havde valgt rigtigt. Her blev der fanget flere fisk end mod højre.
De 13 saltvandsfiskere havde i alt 43 fladfisk med hjem til stegepanden og der var fanget både skrubber, rødspætter og isinger. Jørn Wulff fangede en fladfisk, der ikke landes så tit på klubturene, nemlig en søtunge.

Alle fladfiskene, der tog klubmesterskabs point, var dog skrubber.
Indmålingen gav følgende resultat:
Vinder af årets konkurrence blev Børge Riis med en fisk på 38,9 cm.

Resten af KM pointene blev således fordelt:
2. Jørgen Lorenzen 36,0 cm.
3. Kaj Hansen 35,5 cm.
4. Jørgen Lorenzen 35,1 cm.
5. Heidi Hansen 35,0 cm.
6. Aage Munk 34,6 cm.

Efter overrækkelse af præmier til vinderen og nummer og tre gik man over til det, for foreningen, traditionelle amerikanske lotteri, som også traditionen tro, blev afviklet under en del morskab og venlige drilske kommentarer.

Herefter blev det sidste pakket i bilerne og næsen blev vendt hjem af mod Silkeborg efter en god dag ved kysten.

Referent: Jørn Wulff

Samsø 2020

Weekend tur til Samsø

Fredag

6 Coronafrie saltvandsfiskere mødte frem for at foretage årets angreb på Samsøs havørreder.
Efter det traditionelle besøg hos slagteren i Hou, for at købe ribbenssandwich kørte vi til færgens opmarchområde, hvor sandwichene blev fortæret mens vi ventede på færgen.
Ombord på færgen blev der sprittet hænder og monteret mundbind og efter en times sejlads i roligt vejr kørte vi i land på Samsø og satte kurs mod hytterne på Sælvig Camping.
Her blev der pakket ud og sat på plads inden turen gik til fiskevandet.

Bil 1 med Torben, Kim og Børge ombord kørte til Issehoved. Kim havde en personlig Tycho Bhares dag, da han mistede ikke en men to store havørreder. Surt Show! Han fik dog en undermåler ørred på land.

Bil 2 med Pia bag rattet og Jørgen og Jørn som passagerer kørte til Ballebjerg og forsøgte sig der. Pia og Jørn fangede begge en undermåler. Også her var lykken ikke med saltvandsfiskerne. Pia mistede også en god ørred kort efter hugget.

Da mørket lagde sig over Samsø var begge biler tilbage ved hytterne. Der blev varmet aftensmad, biksemad med spejlæg.
Efter oprydning og opvask var klokken blevet godt halvtolv og en flok trætte saltvandsfiskere krøb i seng.

Lørdag

Efter morgenmaden var indtaget kørte bil 1 igen til Issehoved. Denne gang den vestlige side lidt længere nede end spidsen. Børge og Torben mærkede ikke fisk. Kim derimod havde held i uheld. Han fangede en fin havørred på 47,5 cm. Og 1,135 kg. Han måtte dog bruge tre forsøg før det lykkedes ham at lande den. Først et forgæves forsøg på at kane den ind. Det mislykkedes, da krogen slap sit tag i fisken. Dernæst et forgæves forsøg på at ”skovle” den på land med hænderne. Det andet forsøg på at ”håndlande” den lykkedes, men i kampens hede anstrengte han sig så meget, at hans bukser revnede et unævneligt sted. Tilskuerne til seancen kunne berette at det havde været et særdeles grinagtigt syn. Han fangede også en undermåler, der blev landet uden akrobatik.

Bil 2 kørte til Vestborg Fyr. Her var der lavvandet og fyldt med tang i vandet, at de forsatte til Koldbykås, syd for havnen. Både Pia og Jørn mærkede fisk og Jørn landede en undermåler på 35 cm.

Begge biler vendte tilbage til hytterne kl. 13.00 hvor Torben Diskede op med en god frokost.

Efter frokost kørte bil 1 til Vestborg Fyr for at prøve fiskeriet der. Der var ingen held ved fyret, men Kim, som havde taget den lange gåtur halvvejs til Lushage, blev belønnet med 5 undermåler ørreder.

Bil 2 kørte til stranden ved Præstemarksvejen øst for Nordby. Det gav ingen fangst til nogen af de tre.
Jørgen valgte, at ”traske” halvvejs til Issehovet uden det gav fisk. til gengæld var han ved at fare vild på tilbagevejen til bilen, da det var blevet tæt tåge.

Hjemme ved hytterne blev der ”disket op” med laks, rejer, kalvekød og flødekartofler
Lækkert!

Herefter var der fælles hygge til trætheden meldte sig.

Søndag

Vi skulle med færgen allerede kl. 13.10, så der var ikke meget tid til fiskeriet søndag formiddag.

Bil 1 var stået tidligt op og nåede derfor en kort tur til Issehoved. Resultatet af den anstrengende gåtur fra p-pladsen til stranden og ikke mindst retur op af bakken blev en enkelt undermåler til Kim.

Bil 2 sov ”rævesøvn” og nåede ikke ud at fiske. I stedet blev der tid til at hyggesnakke over morgenmaden.

Da bil 1 kom retur til hytterne kl. 10.00 gik alle i gang med at forberede afrejsen fra Samsø. Efter e hurtig frokost blev det sidste pakket og hytterne rengjort.

Kl. 13.10 kørte vi ombord på færgen og en time senere kørte vi fra borde i Hou.

Der blev desværre kun landet en ørred over mål men mistet mindst fire og der blev fanget en del undermålere, så vi prøver igen næste år og håber undermålerne har spist godt i mellemtiden.

Referent: Jørn Wulff

Aftenkysttur

Aftenkysttur til Fløjlstrup strand syd for Aarhus

Aftenturen gik til Fløjlstrup strand syd for Moesgård med lækker havørredkyst, hvor 6 fiskere var tilmeldt.
Vejret var solrigt og mildt og der kom en lille byge regn og ikke megen blæst.
Vi ramte dog ikke dagen, men der blev da fanget 3 havørreder (undermålere og flere tabte)
Der kom dog fisk med hjem, idet Torben Sørensen fangede en makrel på 36 cm.
Aftensmaden bestod af grillede frankfurtere og pølsebrød.
Herefter fiskede vi videre indtil det begyndte at blive mørkt.
Dejlig tur hvor kun fiskene manglede.

Referent: Jørgen Pedersen

Havtur efter fladfisk

Havtur efter fladfisk

Der var booket 8 pladser på M/S Amigo til årets tur efter fladfisk i Langelandsbæltet.
Der var kun 5 saltvandsfiskere, der havde taget imod tilbuddet, men skipper fik solgt de overskydende pladser til andre saltvandsfiskere, så vi slap for at betale for dem.

Fremme ved havnen i Spodsbjerg blev grejet slæbt ned til M/S Amigo og vi gik ombord og fik rigget grejet til. Pia Mogensen havde været omkring bageren, så der var frisksmurte rundstykker og brunsviger til alle mand – MUMS!

På grund af vindretningen i bæltet måtte vi blive tæt på Langelands kysten, så sejlturen til første fiskeplads var kort, så fiskeriet kom hurtigt i gang og foregik i tørvejr og solskin.
Der kom da fisk på dæk, men ikke i det antal, som det plejer.

Da skipper ringede stop for fiskeriet, blev grejet pakket hurtigt sammen for det tog kun 20 min at komme i havn.
Af samme grund skete indmålingen af fangstens først da vi havde fast grund under fødderne.
Resultatet af indmålingen viste, at Kim Herholt havde fanget dagens største fladfisk.
En skrubbe på 38,2 cm.
Anden og tredjepladsen gik til Pia Mogensen med 2 skrubber på henholdsvis 37.4 og 37.2 cm.
Torben Sørensen indtog fjerdepladsen med en skrubbe på 35,6 cm.
Femte-og sjettepladsen delte Torben Sørensen og Børge Riis. De havde begge fanget en skrubbe på 33,5 cm.
Samlet havde de 5 deltagende saltvandsfiskere fanget 31 fladfisk. Antalsmæssigt noget fra det antal vi plejer. Trods alt havde vi en god tur.

Referent: Jørn Wulff

Makreltur

Havtur efter makrel 15. august

Alle 8 bookede pladser på M/S Signe var fyldt op til årets makreltur.
Vejret var lige til makrelfiskeri, så mulighederne for en god og givende fisketur var tilstede.
Fremme ved havnen i Grenaas blev M/S Signe bordet og man fandt en plads ved rælingen og grejet blev rigget til. Det var lidt tåget først på dagen men den fik sol og varme hurtigt brændt af.

Efter godt 3 kvarter var vi fremme ved det første fiskested og der gik ikke 5 minutter før de første makreller var på dæk. Fiskeriet gik dog lidt op og ned i løbet af dagen.
Men ved indmålingen, da skipper havde ringet med klokken for sidste gang viste en optælling at der var fanget 59 makreller med en del af den pænt store slags imellem.
Ud over makrellerne blev der fanget pæne stegetorsk og mørksej. En del fjæsinger blev også forsigtigt pillet af saltvandsfiskernes kroge. En enkelt gang dog ikke forsigtigt nok. En enkelt saltvandsfisker blev stukket. Førstehjælp i form af hånden på motorens skorsten tog dog smerterne så meget at den hårdføre saltvandsfisker forsatte fiskeriet. Der blev også landet en enkelt grå knurhane.

Dagens største makrel blev fanget af Pia Mogensen. Den målte 44, 3 cm. Pia tog godt for sig af KM pointene, hun også havde fanget de makreller der tog sig af 3, 4 og 6 pladsen. De målte henholdsvis 40,5, 40,3 og 40,0 cm.
Anden pladsen gik til Ejnar Overgaard med rigtig fed makrel på 41,1 cm.
Torben Sørensen tog sig af 5. pladsen med en makrel på 40,2 cm.

Så årets makreltur var god!

Referent. Jørn Wulff

Nattur efter havørred

Nattur efter havørred

5 saltvandsfiskere havde trodset tropevarmen og meldt sig til årets nattur.
Turlederen havde bestemt sig for at turen gik til Gjerrild Klint, da vindforholdende aften og nat gjorde vandet fiskbart og fordi vejrudsigten viste, at det var her der var mindst risiko for skybrud.

Fremme ved P-pladsen ved klinten blev der rigget til og fiskeriet gik i gang. da saltvandsfiskerne ved halv elleve tiden vendte tilbage til P-pladsen for at spise grillpølser viste det sig, at der var blevet fanget havørred. Torben Sørensen kunne fremvise en havørred på 48 cm. Og 1,165 kg. Kaj Hansen havde fanget en hornfisk på 64 cm.

Efter indtagelsen af pølserne blev der fisket lidt igen indtil midnat. En efter en fandt man et sted at få sig et par timers søvn inden morgenfiskeriet.

Morgenfiskeriet gav masser af fisk! Desværre kun fjæsinger. Dem blev der til gengæld fanget masser af. Børge Riis havde dog en halvmeters havørred på krogen. Desværre slap krogen sit tag i fisken umiddelbart da den skulle landes – Surt Show!!

Referenten landede en enkelt undermåler ørred imellem de utallige fjæsinger.

Ved halvsekstiden lavede turlederen morgenmad og kaffe og der blev spist og hyggesnakket. Efter morgenmaden var der ikke rigtigt mere fiskelyst tilbage. Specielt når morgenmaden var blevet spist mens vi kunne se andre lystfiskere fange den ene fjæsing efter den anden.
Så der blev pakket sammen og sat kurs mod Silkeborg med oplevelsen af en god tur i hukommelsen.

Referent. Jørn Wulff

Aftenkysttur

Aften kysttur

8 saltvandsfiskere havde afsat lørdag eftermiddag og aften og tilmeldt sig årets første aftentur til kysten efter havørred.
Henholdsvis en dårlig ryg og en dårlig skulder tvang to af de tilmeldte saltvandsfiskere til at melde afbud. God bedring!

Kun 6 saltvandsfiskere var derfor mødt frem på stillepladsen. Bilerne blev pakket og kursen blev sat mod Sangstrup klint nord for Grenaa, som turlederen havde bestemt skulle være stedet for aftenens fisketur.

Fremme ved klinten blev der pakket ud og rigget til og fiskeriet gik i gang. Vand, vind og vejr var fint det eneste der manglende var nogle havørreder!!

Da man samledes kl. 21.00 omkring grillen til grillpølser med tilbehør, var der ikke set eller mærket noget til havørrederne.
Kaj Hansen havde fanget 3 hornfisk, så fisk var der da kommet på land.
De 3 næbdyr havde en længde på henholdsvis 71, 71 og 69 cm.

Efter indtagelsen af grillpølserne blev der igen forsøgt at få fisk på krogen, men stadig uden held, så ved 23.30 tiden blev det besluttet at køre hjem.

Ingen havørreder på land, men alligevel en dejlig aften ved fiskevandet.

Referent: Jørn Wulff

Hornfisketur

Hornfiskekonkurrence

Hele 15 saltvandsfiskere havde tilmeldt sig årets konkurrence. Dejligt med så mange deltagere. delt op i 2 grupper der fiskede et godt stykke fra hinanden, var Coronareglerne overholdt.
Turlederen havde været nede på knæ og bedt om godt hornfiskevejr og bønnerne var blevet hørt. Solskin og en let, lidt sidelæns pålandsvind på 1 til sekundmeter gav perfekte forhold til fiskeriet.

Turen gik til Dragsmur strand som ligger på overgangen fra Djursland til Helgenæs.
Vel fremme blev der rigget til og fiskeriet gik i gang. Hornfiskene fulgte desværre også Coronareglerne o g var dagen igennem ret spredt. Der blev dog fanget fisk. 38 hornfisk kom på land.
Efter endt indmåling kl. 15.00 var resultatet følgende:

Med en hornfisk på 73,8 cm. Var Morten Larsens vinderfisk den der nåede længst ud af målebrættet. Morten er dermed året vinder af årets konkurrence. Ud over æren udløste vinderfisken også et gavekort fra Grejbiksen, stort tillykke til Morten og tak til Grejbiksen for sponsorgaven.!

Pia Mogensen indtog andenpladsen med en fisk på 72,2 cm. Skarpt forfulgt af sin datter Birgitte hvis største hornfisk kun var 2 millimeter kortere, men dog lang nok til at erobre konkurrencens 3. plads

Den var til gengæld en millimeter længere end Morten Larsens næststørste indmålte fisk, så den måtte ”nøjes” 4. pladsen.

Børge Riis tog sig af konkurrencens 5. plads med en hornfisk på 70,5 cm.

Kaj Hansen og Kim Herholt måtte dele 6. pladsens ene point.
De havde begge fanget fisk på 69,4 cm.
Herefter var der, traditionen tro, amerikansk lotteri belagt med de sædvanlige godmodige drillerier og højt humør.

En god dag ved kysten.

Referent: Jørn Wulff⁹

Pighvarretur

Pighvarretur

De 6 saltvandsfiskere der var mødt frem til årets tur efter pighvarrer, var helt enige om, at det ikke var vestkysten, der skulle være dagens fiskested.
Hård vind fra vest og Vesterhavet er ikke nogen god cocktail.
Så turen gik i stedet til Glatved, hvor der også kan fanges pighvarrer.
Fremme ved fiskevandet bød turlederen på rundstykker og så skulle der fiskes.
Desværre var der rigtig meget skidt i vandet og efter 2 timers forgæves fiskeri blev det besluttet, at pakke sammen og køre til Sletterhage og forsøge lykken der.
Desværre var vinden drejet mere i syd, hvilket gjorde det umuligt at fiske i de meter høje bølger, der i tilgift blev suppleret med et gedigent regnvejr, Så grillen kom frem og der blev grillet pølser i læ af stedets madpakkehus, hvor pølser og tilbehør herefter blev indtaget,
Efter lidt hyggesnak var klokken blevet 13,00 og det blev besluttet at køre hjem.

Referent; Børge Riis

Kysttur til Langeland

Kysttur til Langeland

7 forhåbningsfulde saltvandsfiskere var mødt frem på 3F’s P-plads. En saltvandsfisker kørte selv, da hun skulle til bestyrelsesmøde i en anden forening og derfor ikke kunne følges med os andre. Dermed var alle pladser optaget til debutturen til Langeland.
Ved 21 tiden var vi fremme ved det lejede hus i Bagenkop.
Bilerne blev tømt og vi fik os indrettet i huset.
Jørn havde lavet aftensmad og efter oprydningen efter den var der løssluppet hygge. Ved 23.30 tiden mødte den sidste saltvandsfisker frem og fik sig noget aftensmad og ved et tiden var alle gået til ro.

Torsdag morgen efter morgenmaden kørte vi rundt til forskellige steder på østkysten.
Alle steder gjorde blæsten, på godt og vel 20 sekundmeter, vandet så plumret at fiskeri var umuligt.
Bil 1 fandt et sted på Tåsinge der var fiskbart. Lars havde et enkelt hug.
Bil 2 fandt ingen steder der kunne fiskes.
Efter en god frokost og lidt ”slåen mave” gik turen mod fiskevandet igen.
Bil 1 kørte til Tranekær Fyr. Her var der ingen fisk. Bil 2 kørte til Stengade Strand. Her kunne der ikke fiskes. Det gik lidt bedre på en plads lidt nord for færgelejet i Spodsbjerg. Men her var der ingen fisk i bidehumør.

Tilbage i huset sidst på dagen blev der gjort klar til aftensmad. Torben Kristensen lavede dejlig tykkam med brun sovs og kartoffelmos. Ved 12 tiden var alle saltvandsfiskere krøbet under dynen.

Fredag efter morgenmaden kørte bil 1 igen til Tåsinge. De blev der til midt på eftermiddagen.
Lars fangede dagens eneste havørred. En nedgænger på ca. 50 cm. Kim havde fisk på men den genudsatte sig selv inden den kom på land.
Tommy blev så optaget af sit fiskeri, at han overså højvandets komme. Derfor befandt han sig pludseligt på en revle afskåret fra stranden af højvandet. Så det var helt oppe på tåspidserne for at komme ind på stranden. Med fast grund under fødderne opdagede han at hans rygsæk under kampen for at komme på land var blevet halv fyldt med vand. Det kan godt give en aktie i fjumrebrættet.

Bil 2 søgte forgæves efter fiskevand på østkysten. Det fandtes ikke! Derfor kørte de til vestkysten, nærmere bestemt Korsebølle Strand. Her var der ikke helt rent, men fiskbart vand, men ingen havørreder i hugget.

Ved 16tiden mødtes de 2 biler ved Dovn Klint. Her kunne der heller ikke fiskes. Så det blev besluttet at stoppe fiskeriet og køre hjem til huset og satse på bedre fiskevejr lørdag.
Kim havde lavet mørbradgryde – mums!

Lørdag var der et helt andet og bedre fiskevejr. Solskin og næsten ingen vind.
Så efter morgenmaden var det bare med at komme i gang med at fiske. Bil 1 kørte igen til Tåsinge. De havde smurt madpakker og ville blive der hele dagen.
Her var der endelig fisk. Desværre kun undermålere. Kim og Torben K. fangede 1 hver og Lars fangede 3.
Bil 2 kørte til Dovn Klint. Her fangede Pia en havørred på 50,5 cm. 1,175 kg. Efter middagsmad i huset kørte de til Korsebølle Strand. Her fangede Jørn 2 undermålere.

Tilbage i huset til aftensmad blev der frapålidelig kilde fortalt, at Tommy havde forsøgt at specialdesigne sin mobiltelefon. Han lagde den på kanten af bilens bagagerum og lukkede herefter bagagerummet?? På denne måde erobrede han endnu en aktie i årets fjumrebræt.

I løbet af lørdagen var blæsten igen taget til og vejrudsigten for søndag sagde igen meget blæst og igen fra syd. En vindretning, vi havde lært, gav plumret vand alle steder.
Derfor besluttede vi at køre hjem søndag efter morgenmad, oprydning og rengøring.
Så søndag ved 10 tiden gik turen mod Silkeborg.
Trods dårligt vejr havde vi en god og hyggelig tur og der er helt sikkert havørred potentiale på øen.

  1. Referent: Jørn Wulff