Hornfisketur den 14 maj

Hornfisketur 

15 friske saltvandsfiskere var mødt frem til året jagt på de langnæbbede. Turlederen valgte Fornæs Fyr som dagens fiskeplads. Vel fremme, blev der rigget til og man fordelte sig fra fyret og op til ”kraniet”

Vejret artede sig nogenlunde med solskin og en nordvestlig let sidevind. Fiskeriet startede godt og der var flere saltvandsfiskere der fik fast fisk i første kast. Intensiteten i bidelysten tog dog af, men der blev fanget pænt med næbdyr dagen igennem.

Kl. 15.00 var der indmåling af dagens fangst. En optælling viste, at der var kommet 65 hornfisk på land, hvilket var bedre end sidste år. Efter omhyggelig måling på millimeterplan kunne turlederen offentliggøre resultatet af dagens anstrengelser.

Vinder af året konkurrence og dermed indehaver af hornfiskepokalen for 2015 blev :

Jesper Jacobsen med en hornfisk på 73,2 cm. Turlederen var ubeskeden nok til tage andenpladsen med en fisk på 71,5 cm. Brian Jensen kom ind på tredjepladsen med et næbdyr på 69,8 cm. Per Østergaard og Kaj Hansen havde hver fanget en af et par hornfisketvillinger. Begge deres hornfisk målte 69,6 cm., så de delte fjerdepladsen. Sjettepladsen gik til Kim Herholt med en hornfisk på 68,6 cm.

Alt i alt en god dag ved fyret. 

Jørn Wulff