Makreltur

Havtur efter makrel 15. august

Alle 8 bookede pladser på M/S Signe var fyldt op til årets makreltur.
Vejret var lige til makrelfiskeri, så mulighederne for en god og givende fisketur var tilstede.
Fremme ved havnen i Grenaas blev M/S Signe bordet og man fandt en plads ved rælingen og grejet blev rigget til. Det var lidt tåget først på dagen men den fik sol og varme hurtigt brændt af.

Efter godt 3 kvarter var vi fremme ved det første fiskested og der gik ikke 5 minutter før de første makreller var på dæk. Fiskeriet gik dog lidt op og ned i løbet af dagen.
Men ved indmålingen, da skipper havde ringet med klokken for sidste gang viste en optælling at der var fanget 59 makreller med en del af den pænt store slags imellem.
Ud over makrellerne blev der fanget pæne stegetorsk og mørksej. En del fjæsinger blev også forsigtigt pillet af saltvandsfiskernes kroge. En enkelt gang dog ikke forsigtigt nok. En enkelt saltvandsfisker blev stukket. Førstehjælp i form af hånden på motorens skorsten tog dog smerterne så meget at den hårdføre saltvandsfisker forsatte fiskeriet. Der blev også landet en enkelt grå knurhane.

Dagens største makrel blev fanget af Pia Mogensen. Den målte 44, 3 cm. Pia tog godt for sig af KM pointene, hun også havde fanget de makreller der tog sig af 3, 4 og 6 pladsen. De målte henholdsvis 40,5, 40,3 og 40,0 cm.
Anden pladsen gik til Ejnar Overgaard med rigtig fed makrel på 41,1 cm.
Torben Sørensen tog sig af 5. pladsen med en makrel på 40,2 cm.

Så årets makreltur var god!

Referent. Jørn Wulff