Samsø

Samsø 2019
Fredag:
6 saltvandsfiskere havde mod på at prøve kræfter med Samsø’s havørreder på foreningens årlige tur til øen.
Klokken lidt i et kørte vi fra Silkeborg med kurs mod færgen i Hou.

Traditionen tro, blev ruten til færgen lagt omkring slagteren i Hou, så der kunne provianteres sandwich, flæskesvær og andre kulinariske specialiteter, så sulten kunne stilles inden vi kørte ombord på færgen

Snakken gik så godt i Torben Sørensens bil, at de glemte de skulle til Hou og i stedet kørte mod Horsens??
De fik dog korrigeret retningen så betids, at de nåede at komme til slagteren inden færgen sejlede.

Efter en god times sejlads kørte vi fra borde i Sælvig og satte kurs mod hytterne på campingpladsen i Sælvig. Her fik vi udleveret nøglerne til hytterne, fik pakket ud og lagt på plads.

Så gik turen mod fiskevandet.
Bil 1 kørte til Lushage og snød sig gennem skoven selv om greven har lukket for gennemkørsel frem til 1. oktober. Straffen herfor var at der ikke blev fanget fisk!

Bil 2 kørte til skydebanen ved Nørreskifte. Desværre var her heller ingen havørreder der rigtigt ville lege med os. Det blev kun til en enkel kort kontakt med en fisk.

Klokken 19.30 var der aftensmad i hytten. Jørn havde lavet ”ruskomsnusk” og Pia stod for æblekagen. Efter oprydning og opvask stod den på hygge og kaffe a la Irland.

Lørdag:
Efter morgenmad lørdag morgen gik turen retur til fiskevandet.

Bil 1 kørte til Issehoved, mens bil 2 tog en lidt sydligere kurs og prøvede lykken ved
Kiilsgård Camping. Bil 1 havde fundet det rigtige sted og der blev fanget adskillige undermålere. Kim Herholt satte trumf på og landede en havørred på 48 cm. Og 1,3 kg. For bil 2 vedkommende var resultatet af anstrengelserne mere magert. Kun en enkelt undermåler.

Efter en lækker frokost indtaget udenfor i dejligt solskin kørte bil 1 til Langøre. Her nøjedes de dog med at købe is og forsatte til Langdalen. Efter lidt resultatløst fiskeri kørte de videre til Issehoved. Her fangede Torben 2 undermålere.

Bil 2 kørte til Vesterløkken uden det store resultat. Pia fangede en undermåler ørred og en ditto skrubbe.

Tilbage ved hytterne sidst på dagen stod den på dejlig aftensmad, kreeret af Kim Herholt.
Kalvesteg med flødekartofler og bagte rodfrugter. Efterfølgende bød aftenen på hygge og ”løgnhistorier” indtil man langsomt ”sivede” i seng.

Søndag:
Efter morgenmaden kørte bil 1 til Vestborg Fyr. En enkelt saltvandsfisker tog endda den lange gåtur til Lushage. Der blev fanget adskillige undermålere og en enkelt over målet, da
Torben Sørensen fik en ørred på 44 cm. Og 790 gram.

Bil 2 kørte til Kolby Kås. Efter en halv times fiskeri prøvede Jørn Wulff forgæves at lande en 2 kilos fisk. En time senere havde Pia et hug af tilsvarende kaliber. Desværre med samme nedslående resultat.
Sidst på formiddagen tog Pia dog lidt revanche og landede en havørred på 42.5 cm. Og 765 gram.

Efter frokost blev der pakket, ryddet op og hytterne blev rengjort. ved tre tiden kørte vi mod færgen i Sælvig. Vel fra borde i Hou blev næsen vendt mod Silkeborg.

I alt havde vi en god tur og alt for godt vejr. Vi fangede dog fisk og flere end sidste år, så helt skidt var det da ikke.

Referent: Jørn Wulff