Konkurrencetur til kysten

Konkurrencetur til kysten

Endnu en gang oprandt dagen for en af klubbens traditioner. Årets konkurrencetur til kysten med særligt fokus på fladfisk.

Der var kun 8 saltvandsfiskere tilmeldt turen, som de sidste år er gået til Kongebroskoven ved Middelfart. Men efter årets store brand på Fredericia Havn og det store udslip af gødning branden medførte er det gået stærkt tilbage med fiskeriet der, så vi kørte i stedet til Gjerrild Kling på Djursland for at prøve lykken der.

Vejrudsigten var ikke den bedste, men vi kom da frem til klinten og fik rigget til inden regnen kom i en kort men hidsig byge. Kim Herholdt havde sværere ved at rigge til end de 7 andre. Det skyldes, at hans hjul lå trygt og tørt hjemme i Galten! Så han måtte på ”lånemarkedet” hos Torben Sørensen, det til gengæld havde så mange hjul med at han kunne låne 2 af slagsen. Så med mindre der sker store ting og sagen på årets sidste ture har Kim nok fået et vægtigt lod i årets ”kamp” om Fjumrebrættet!

Fiskevandet så OK ud, men det synes fladfiskene åbenbart ikke!

Det var helt dødt!

Vejret artede sig noget bedre end fladfiskene. Der kom enkelte korte byger med lange perioder med tørvejr imellem, ja en overgang var det ligefremt rigtigt solskinsvejr.

Men fladfiskene var ligeglade. De ville ingenting! Først 5 timer inde i turen landede Brian Jensen en ising på 32,5 cm. På samme tidspunkt fangede Kaj Hansen en ålekvabbe på 26 cm. Den havde slugt krogen og stod ikke til at redde, så den kom med til indvejning.

Lige inden vi stoppede fiskeriet fangede Jørgen Lorenzen en skrubbe på 25 cm. rent.

Men da mindste målet på sådan en krabat er er en ½ cm. længere måtte den retur i bølgen blå. I næsten samme åndedrag fangede han også en lille ålekvabbe der røg samme vej.

Turlederen kunne heller ikke nære sig og landede en ”kæmpe” rødspætte. Hvordan den havde båret sig ad vides ikke, men den havde slugt både krog og et halvt perleforfang.

Ved målingen af kæmpen kunne det konstateres at den var hele 9 cm. lang!!

Så en skuffet turleder måtte modstræbende udsætte pragteksemplaret.

Indvejningen var hurtigt overstået. Brian havde fanget den eneste fladfisk over målet og vandt derfor en Berkley digitalvægt og 8 km. point. Kaj Hansen fik 6 km. point og som præmie for turens andenstørste fisk en vandtæt taske fra samme firma.

En af traditionerne på konkurrenceturen er amerikansk lotteri. Men når der kun er 8 deltagere i lotteriet og de skal købe 100 lodder kan det godt blive en anelse langstrakt, så turlederen havde udviklet en hurtige udgave.

De fem præmier blev derfor relativt hurtigt fordelt blandt de fem heldige vindere.

Så gik turen retur mod Silkeborg og det var ikke et sekund for tidligt. Det begyndte at regne da vi nåede Grenå og da vi nåede motorvejen regnede det lidt mere. Men det var for intet at regne i forhold til det skybrud vi måtte kørte igennem fra Hjortshøj til Galten hvorefter regnen ingen blev normaliseret.

Det regnede stadig da vi kom til Bygmas P-plads, så grejet blev hurtigt fordelt i bilerne og vi sagde tak for i dag og kørte hver til sit.

Årets konkurrence tur blev fangstmæssigt ikke nogen succes, men vi prøver nok igen næste år og her kan det næsten ikke undgås, at der vil ske en forbedring,

Referent

Jørn Wulff