Makreltur 2016

Makreltur 2016

For første gang i flere år var årets makreltur flyttet tilbage til Det gode skib Signe af Grenå.  De sidste år har det været M/S Muddi fra Thyborøns dæk, der har været under saltvandsfiskernes fødder, men med makrellens tilbagevenden til østkysten af Jylland blev årets tur flyttet tilbage til Grenå, hvilket betød billige turpris og kortere kørsel.

Flytningen betød også at der, lørdag morgen, stod 8 forventningsfulde saltvandsfiskere på Bygmas P-plads og ventede på at komme afsted det er ca. dobbelt så mange som der har været med de sidste år og hurra for det!

Vel ankommet til Grenå gik vi ombord og fik rigget til. Efter ca. 1 times sejlads gik fiskeriet i gang og der kom makrel på dæk. Ikke overvældende mange men dog godt 60 makreller, da dagen var omme. Hvilket også var bedre end de sidste år.

Dagens største fisk blev dog ikke en makrel, men der i mod en torsk på 2,48 kg.

Den blev fanget af Brian Jensen og indbragte ham dermed 8 KM point.

Børge Riis fangede dagens største makrel på 720 gram og fik dermed 6 KM point

Jørn Wulff kom ind på de næste 2 pladser og høstede dermed 7 Km point i alt med makreller på henholdsvis 650 og 590 gram.

Erik Østergaard fik 2 KM point for en makrel på 580 gram og Michael Schröder fik det sidste ene Km point for en makrel på570 gram.

Det var tørvejr hele dagen og rimelig vind og makrel på dæk. Så alt i alt en helt OK tur, så vi har booket signe til næste års tur.

Brian Jensen